• Business

    Revoil: Πούλησε και δεύτερο πλοίο της η Ariston και έμεινε μόνο με ένα

    Revoil

    Blue Eternity, Revoil


    Με ένα μόνο πλοίο στον στόλο της έμεινε η ναυτιλιακή εταιρεία Ariston Shipping (θυγατρική της Revoil, συμφερόντων της οικογένειας Ρούσσου), μετά την πώληση και του δεύτερου από τα συνολικά τρία πλοία της σε διάστημα τριών μηνών.

    Η Ariston, όπως είχαμε γράψει στο mononews.gr, είχε προχωρήσει τον περασμένο Νοέμβριο στην πώληση του ενός εκ των τριών φορτηγών πλοίων της, του Blue Eternity, ιαπωνικής κατασκευής 1994 και χωρητικότητας 45.741 τόνων, έναντι 2,2 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο, που η Ariston είχε αποκτήσει το 2010 έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων, πωλήθηκε προς διάλυση έναντι 300 δολαρίων/ldt.

    Τώρα, όπως έγινε γνωστό, και δεύτερο πλοίο της, το χωρητικότητας 44.000 dwt Blue Angel (ιαπωνικής κατασκευής 1994) πωλήθηκε σε εταιρεία με έδρα στη Μέση Ανατολή, έναντι 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Έτσι, η Ariston, επτά χρόνια μετά την ίδρυσή της, βρίσκεται πλέον με ένα μόνο πλοίο, το χωρητικότητας 45.000 dwt Blue Balance (ιαπωνικής κατασκευής 1998), το οποίο απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2012 έναντι 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σήμερα η αξία του εκτιμάται γύρω στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος-I. Ofer: Συνεργασία-έκπληξη μεταξύ των ισχυρών εφοπλιστών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Χατζηιωάννου: Ζημιές το 2016 αλλά αισιοδοξία από το δ’ τρίμηνο για τη Safe Bulkers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Το «ναυάγιο» της Ocean Rig – Πτώση της μετοχής κατά 6,43%



    ΣΧΟΛΙΑ