• Business

    Β. Ρέστης: Με αυτή την κίνηση θα ισχυροποιήσει το στόλο του

    Βίκτωρας Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, εφοπλιστής Golden Energy Offshore


    Ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης προετοιμάζεται δυναμικά για την επιστροφή του στα δεξαμενόπλοια τύπου suezmax – από τα οποία είχε αποχωρήσει από το 2014 – καθώς έχει υπογράψει συμβόλαιο παραγγελίας έως και πέντε νεότευκτων πλοίων στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI).

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή του, Enterprises Shipping & Trading (EST), έχει προχωρήσει σε παραγγελία δύο δεξαμενόπλοιων, η οποία περιλαμβάνει option για άλλα τρία ίδιου τύπου, τα οποία θα κατασκευαστούν όλα στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία. Αυτή η παραγγελία στην οποία προχώρησε ο Έλληνας εφοπλιστής αποτελεί για τα HHI τη δεύτερη στη σειρά παραγγελία που αφορά δεξαμενόπλοια τύπου suezmax, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Είναι γεγονός ότι εδώ και καιρό ο κ. Ρέστης επεξεργαζόταν το ενδεχόμενο να εισέλθει και πάλι στην αγορά των suezmaxes και γι’ αυτό το λόγο είχε υπόψιν του τρία διαφορετικά ναυπηγεία προκειμένου να προχωρήσει σε σχετική παραγγελία, την οποία τελικώς έδωσε στα νοτιοκορεάτικα HHI.

    Λέγεται πως η τιμή για κάθε ένα από αυτά τα νεότευκτα suezmaxes θα ανέλθει στο ποσό των 60 εκατ. δολαρίων, μια τιμή πολύ κοντά στην εκτίμηση των αναλυτών, οι οποίοι τοποθετούσαν το κάθε νεότευκτο στα 57 εκατ. δολάρια. Την ίδια στιγμή, φημολογείται ότι ο εφοπλιστής έχει ήδη εξασφαλίσει ναυλοσύμφωνα για αυτά, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Η παράδοση και των πέντε νεότευκτων στο στόλο της EST αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το έτος 2018.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρέστης εγκατέλειψε την αγορά των suezmaxes στις αρχές του 2014, όταν είχε προχωρήσει στην πώληση των “δίδυμων” δεξαμενόπλοιων Energy Sprinter και Energy Skier (χωρητικότητας 159.200-dwt το καθένα) στην Nordic American Tankers, έναντι 36,5 εκατ. δολαρίων το καθένα.

    Επιπλέον, πρόκειται για την πρώτη του επεκτατική κίνηση στον τομέα των δεξαμενόπλοιων από την αρχή της οικονομικής κρίσης, ενώ η επιβεβαίωση της παραγγελίας αυτής έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα αφότου έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας εφοπλιστής απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο με το δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις που είχε χορηγήσει το 2012, μέσω της τράπεζας First Business Bank (FB), σε εταιρεία του άλλοτε στενού του συνεργάτη Αναστάσιου Πάλλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατροπή! Γιατί ο Πήτερ Γεωργιόπουλος αποχώρησε από την ηγεσία της Genco. Έντονο παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για την Αγγελική Φράγκου: Μέτοχοι της Navios στρέφονται κατά της εταιρείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ