• Business

    Reddit: Επιδιώκει αποτίμηση έως και 6,5 δισ. ευρώ στην επερχόμενη IPO

    • NewsRoom
    Reddit


    Το Reddit επιδιώκει αποτίμηση έως και 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην επερχόμενη δημόσια εγγραφή του, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται άτομο με γνώση του ζητήματος.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να τιμολογήσει την IPO της μεταξύ 31 και 34 δολάρια ανά μετοχή, ανέφερε η πηγή.

    Το Reddit υπέβαλε αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο τον Φεβρουάριο και σχεδιάζει να διαπραγματευτεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο RDDT.

    Το Reddit είχε αποτίμηση ιδιωτικής αγοράς 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν συγκέντρωσε για τελευταία φορά έναν γύρο χρηματοδότησης 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με το PitchBook.

    Το 2021, η Reddit υπέβαλε ένα εμπιστευτικό σχέδιο του ενημερωτικού δελτίου δημόσιας προσφοράς στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

    Η εταιρεία ανέφερε ετήσια έσοδα 804 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 20% από έτος σε έτος, από 666,7 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Η καθαρή ζημία της μειώθηκε στα 90,8 εκατομμύρια δολάρια για το 2023, από 158,6 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

    Στην εταιρεία έχει επενδύσει τουλάχιστον 60 εκατ. δολάρια σε μετοχές ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman.  Άλλοι αξιόλογοι μέτοχοι περιλαμβάνουν την Tencent και την Advance Magazine Publishers, η οποία είναι η μητρική εταιρεία του εκδοτικού γίγαντα Condé Nast.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq – Στις 39.000 επέστρεψε ο Dow Jones

    Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος 2% στον απόηχο του μακελειού στη Γάζα

    Μπάιντεν: Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας



    ΣΧΟΛΙΑ