• Business

    Ράνια Αικατερινάρη: «Αφετηρία μιας δημιουργικής περιόδου η νέα δεκαετία για την ΕΕΣΥΠ παρά τις προκλήσεις

    • NewsRoom

    Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων


    Αισιόδοξη για τη νέα δεκαετία που μόλις ξεκίνησε εμφανίστηκε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), κ. Ράνια Αικατερινάρη

    Στο μήνυμα που απηύθυνε προς τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους και, μαζί, της νέας δεκαετίας, η κ. Αικατερινάρη επεσήμανε τα προβλήματα που σωρεύτηκαν μέσα από τα χρόνια στις επιχειρήσεις, αλλά και τις προκλήσεις που θα έχουν αυτές να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή περίοδο που ξεκίνησε, διατηρώντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι η νέα δεκαετία θα αποτελέσει μία αφετηρία για μία δημιουργική περίοδο.

    Αναλυτικά, η κ. Αικατερινάρη αναφέρει στο μήνυμά της τα εξής:

    «Με την έναρξη της νέας χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και σε όλους καλή χρονιά με υγεία, χαρά και πρόοδο σε εσάς και στις οικογένειές σας.

    Το ξεκίνημα του 2020 μας βρίσκει στην αφετηρία μιας νέας δημιουργικής δεκαετίας, στην οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα όσα πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια με συστηματική αθέατη δουλειά, αλλά και να ανταποκριθούμε σε νέες προκλήσεις.

    Δεν θέλω να υποβαθμίσω την ένταση που έχουν οι προκλήσεις που ξεδιπλώνονται μπροστά μας καθώς υπάρχουν προβλήματα που σωρεύτηκαν μέσα από τα χρόνια στις επιχειρήσεις, ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διεθνές περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς, όπως και εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργούμε. Οι δυσκολίες όμως αυτές δεν θα μας πτοήσουν, καθώς παραμένουμε πιστοί στους στόχους μας έχοντας συναίσθηση ότι η επίτευξή τους θα βοηθήσει τη γενικότερη προσπάθεια της χώρας για οικονομική ανάταση.

    Εύχομαι και πιστεύω ότι το 2020 θα είναι η αρχή δημιουργικής δεκαετίας για τις εταιρείες μας, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και για τις οποίες θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε αποδοτικά και συλλογικά, καθώς αποτελούν σημαντικό μέρος της δημόσιας περιουσίας και είναι στην πραγματικότητα πλούτος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

    Στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, ενδεχομένως υπάρξουν δυσκολίες και απογοητεύσεις ή το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να μην γίνεται άμεσα ορατό, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι με αίσθημα ευθύνης, να συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας. Γνωρίζουμε ότι οι Δημόσιες Επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες έχουν στρατηγικό ρόλο και αποτελούν εργαλεία άσκησης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Αυτή η αίσθηση αφοσίωσης στο καθήκον, επιβάλλει να απαλλαγούμε από κάθε αρνητική νοοτροπία, αναποτελεσματικά μοντέλα διοίκησης, να εργαζόμαστε μεθοδικά και με μεγαλύτερη εξωστρέφεια.

    Η προσπάθειά μας αυτή για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό στηρίζεται σε δύο κρίσιμους πυλώνες.

    Ο πρώτος είναι οι άνθρωποί μας τους οποίους πρέπει να εμπιστευόμαστε και στους οποίους πρέπει να επενδύουμε για να γίνουν καλύτεροι.

    Ο δεύτερος είναι η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες χωρίς τις οποίες δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των πολιτών για τις υπηρεσίες που τους προσφέρουμε.

    Αυτές είναι οι βασικές κατευθύνσεις στις οποίες καλώ να στοιχηθούν όλες οι διοικήσεις των εταιρειών που ανήκουν στην ΕΕΣΥΠ, την περίοδο αυτή. Αυτές όμως οι προτεραιότητες θα κρίνουν και την απόδοσή μας. Είναι στόχοι που πρέπει να πετύχουμε.

    Έχουμε υποχρέωση να πετύχουμε, γιατί αυτό θα επιστρέψει στην οικονομία και στην κοινωνία πολλαπλάσια οφέλη, καθώς θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικό κόστος και να επιβεβαιώσουμε ότι οι εταιρείες μας δεν υστερούν σε απόδοση ή και παραγωγικότητα έναντι ομοειδών διεθνών ή ιδιωτικών εταιρειών, προάγοντας μια σύγχρονη δυναμική εταιρική κουλτούρα.

    Θέλω να αισθανθούμε περήφανοι ως μέλη μιας ομάδας που έχει υψηλούς στόχους και θα ήθελα να μεταφέρετε το κοινό αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνειας σε όλους τους εργαζομένους και συνεργάτες σας στις εταιρείες που διοικείτε. Πρέπει κι αυτοί να αισθάνονται μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας για τη χώρα».



    ΣΧΟΛΙΑ