• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις στην Folli Follie: Παραιτήθηκε και ο Χ. Κύρκος από μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής

    • Του Γιώργου Μανέττα

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Μόλις δυόμιση μήνες έμεινε στην Folli Follie ο Χαράλαμπος Κύρκος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κύρκος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του ανεξάρτητου μέλους του διοικητικού συμβουλίου αλλά και από πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπή της αμαρτωλής εταιρείας.

    Το έμπειρο στέλεχος, με πορεία αρκετών χρόνων στον τραπεζικό και ελεγκτικό κλάδο, απoχώρησε αφήνοντας αιχμές για την οικονομική διαχείριση ενώ φέρεται να διαφωνούσε έντονα και με τις αποφάσεις της διοίκησης. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προβεί και σε καταγγελίες και προς στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην ΕΛΤΕ.

    Η παραίτηση του κ. Κύρκου είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

    Ο κ. Κύρκος είχε εκλεγεί στη θέση του ανεξάρτητου μέλος του ΔΣ της Folli αλλά και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής στις 19 Μαρτίου 2019. Την ίδια μέρα, είχε εκλεγεί ως ανεξάρτητο μέλος του δ.σ και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής και ο Βύρων Μπαλλής.

    Ο κ. Κύρκος είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα κ. Ηλία Πεντάζο.

    Η διοίκηση της Folli θα πρέπει για πολλοστή φορά να αναζητήσει νέο μέλος ΔΣ, αλλά και πρόεδρο στην Ελεγκτική Επιτροπή. Θα πρόκειται για την 22η! αλλαγή διευθυντικού στελέχους από την αρχή της κρίσης στην εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Ο κ. Χαράλαμπος Κύρκος έχει διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος, στον ελληνικό και διεθνή τραπεζικό κλάδο, καθώς και στον κλάδο των ελεγκτικών εταιριών.

    Έχει διατελέσει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χειριζόμενος το σημαντικό έργο της αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

    Έχει υπάρξει partner της εταιρείας Ernst & Young και επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού τομέα για την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Επίσης διετέλεσε για 12 έτη μέλος του Δ.Σ. της Eurobank & Chief Risk Officer του Ομίλου στην Ελλάδα και τις Βαλκανικές Χώρες.



    ΣΧΟΛΙΑ