• Business

    Κ. Λαμπρόπουλος (Attica stores): Οι επαφές με την Πειραιώς για το City Link – Tι απαντά για Notos Com και Folli

    • Γιώργος Μανέττας
    Attica

    Attica


    Σχέδιο για την επέκταση του πολυκαταστήματος που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας έθεσαν σε εφαρμογή τα Attica stores. Η διοίκηση της εταιρείας εδώ και λίγο διάστημα ξεκίνησε συζητήσεις με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου την εκμίσθωση επιπλέον χώρων στο εμπορικό κέντρο City Link έκτασης περίπου 4.000 τμ., όσο και το πολυκατάστημα της Attica στην Θεσσαλονίκη!

    Οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα, με δεδομένη την καλή συνεργασία των δυο πλευρών και όλα δείχνουν πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία. Η τράπεζα εμφανίζεται θετική να παραχωρήσει χώρους του κτηρίου που σήμερα στεγάζουν τα γραφεία και τις βοηθητικές υπηρεσίες της ενώ και η attica stores στοχεύει να μεγαλώσει το πολυκατάστημά της στην πρωτεύουσα, το οποίο αυξάνει διαρκώς την απήχησή του.

    Το πολυκατάστημα εκτείνεται σε 25 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα σε 8 επίπεδα και φιλοξενεί εκατοντάδες brands από το χώρο της μόδας.
    Εάν όλα κυλήσουν ομαλά εκτιμάται πως οι νέοι χώροι θα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το καταναλωτικό κοινό στο δεύτερο μισό του 2020.

    Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, βασικός μέτοχος και μέλος της διοικητικής ομάδας της Attica stores μιλώντας στο mononews.gr επισημαίνει πως οι νέοι χώροι θα μεγαλώσουν σημαντικά το εμπορικό κέντρο και θα τονώσουν τη δυναμική του. Ήδη, στο πολυκατάστημα που έχει το όνομα «Attica, the department store» βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ριζικής ανακαίνισης σημαντικών τμημάτων του, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει μεγάλη ανακαίνιση και στο πολυκατάστημα στο Golden Hall.

    Όλα τα παραπάνω έρχονται ενόσω συνεχίζεται η ανάπτυξη των οικονομικών αποτελεσμάτων της attica stores. Ειδικότερα, στο πρώτο τετράμηνο του 2019, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 3% με 4%, παρ’ ότι αρκετοί χώροι του πολυκαταστήματος στο κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστοί για περίπου 25 μέρες λόγω ανακαινίσεων. Με ανάλογους ρυθμούς εκτιμάται πως θα κλείσει συνολικά και η φετινή χρονιά για την
    εταιρεία, αν και είναι νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα.

    «Είναι ενθαρρυντικό πως η εταιρεία αναπτύσσεται με ρυθμούς μεγαλύτερους από την υπόλοιπη αγορά, τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών παραμένει δύσκολη», υπογραμμίζει ο κ. Λαμπρόπουλος.

    Εξίσου θετικά κινείται η κοινή εταιρεία που έχει συστήσει η Attica stores με τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Στράτο, η οποία απέκτησε πρόσφατα τις μάρκες Scotch & Soda και την Samsonite, αλλά και το εγχείρημα στο e-commerce, με την πώληση καλλυντικών.

    «Ανοιχτοί σε ευκαιρίες»

    Η διοικητική ομάδα της Αttica δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο εξαγορών, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα παρουσιαστεί κάποια ενδιαφέρουσα ευκαιρία. Το ενδεχόμενο εξαγορών πάντως δεν περιλαμβάνει την Notos Com, η οποία αναζητά επενδυτή για να σωθεί μετά την αποχώρηση της Pillarstone.

    Ο κ. Λαμπρόπουλος ξεκαθαρίζει ρητά και κατηγορηματικά πως δεν ενδιαφέρει την Attica stores το συγκεκριμένο project, κάτι που είχε διαμηνύσει και στους εκπροσώπους της Pillarstone, όταν αυτοί επιχειρήσει να την προσεγγίσουν πριν από
    περίπου ενάμιση χρόνο.

    Παρόμοια κρατά και στην περίπτωση του ακινήτου που στέγαζε το ιστορικό «Μινιόν» ή άλλων περιουσιακών στοιχείων που θα θελήσει να πουλήσει στην παρούσα φάση η Folli Follie.

    Όπως λέει ο διοικητικός ηγέτης των Attica, το «Μινιόν» βρίσκεται σε μια περιοχή που στρατηγικά δεν ενδιαφέρει την εταιρεία του, ενώ σχετικά με τα υπόλοιπα assets, υπογραμμίζει πως όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της εταιρείας και κυρίως οι νομικές εκκρεμότητες δεν θεωρεί πως πρόκειται να εμπλακεί κάποιος αγοραστής.



    ΣΧΟΛΙΑ