• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις: Σε πλειστηριασμό της συμμετοχής τους στα Αττικά Πολυκαταστήματα προχωρούν οι τράπεζες

    Attica

    Το Attica του Citylink


    Στον πλειστηριασμό της συμμετοχής στα Αττικά Πολυκαταστήματα προχωρούν οι τράπεζες, ανοίγοντας τη διαδικασία για την πώληση του 35,7%, που έχουν ενεχυριάσει στον εμπορικό όμιλο.

    Το αίτημα ρευστοποίησης αναμένεται να υποβληθεί προς το δικαστήριο την προσεχή εβδομάδα, που θα ορίσει και την ημερομηνία για την διενέργεια της διαδικασίας, η οποία αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

    Ενδιαφέρον για το ποσοστό του 35,7% έχουν εκδηλώσει το υφιστάμενο σχήμα των κ. Λαμπρόπουλου, Τσουβελεκάκη και Σγουμπόπουλου που ελέγχει την πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 56% στα Αττικά Πολυκαταστήματα και μένει να επιβεβαιωθεί εάν θα επιδιώξουν τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης.

    Οι τράπεζες επιδιώκουν να εισπράξουν το σύνολο του δανεισμού που έχουν στον όμιλο FF Group και στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Η εκτίμηση βασίζεται στην αποτίμηση που έχουν στα χέρια τους από διεθνή οίκο, που ανεβάζει την αξία του 100% του εμπορικού ομίλου στα 140 εκατ. ευρώ. Με βάση αυτή την αποτίμηση η εκκίνηση του πλειστηριασμού για το 35,7% θα γίνει στην τιμή των 48 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον στρέφεται στο κατά πόσο η τιμή αυτή θα επιτευχθεί στον πρώτο γύρο του πλειστηριασμού.

    Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις των Αττικών Πολυκαταστημάτων ανήλθαν το 2017 στα 178,85 εκατ. ευρώ έναντι 166,98 εκατ. ευρώ το 2016 και τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 16,2 εκατ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε πλειστηριασμό οδηγείται το 35,7% στα Αττικά Πολυκαταστήματα από τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Folli Follie: Προσπάθεια Κουτσολιούτσου «να τα βρει» με τις τράπεζες για τα Attica Stores

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Λαμπρόπουλος (Αττικά Πολυκαταστήματα) στο mononews: «Θέλουμε και μπορούμε να αποκτήσουμε το ποσοστό της FF στα Attica»



    ΣΧΟΛΙΑ