• Business

    Ψυττάλεια: Νέα παράταση στη σύμβαση των Άκτωρ – Άβαξ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΥΔΑΠ: Πράσινο φως από τους μετόχους για τις νέες συμβάσεις και τη συμμετοχή σε ΣΔΙΤ

    Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ


    Ακόμα μια παράταση, έως ένα χρόνο, στη σύμβαση των Άκτωρ – Άβαξ για τη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, η τρίτη στη σειρά, δόθηκε από την ΕΥΔΑΠ.

    Η αρχική σύμβαση η οποία έληγε 31 Μαρτίου 2019 έχει παραταθεί άλλες δύο φορές. Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έλαβε την απόφαση να παρατείνει τη σύμβαση των Άκτωρ – Άβαξ ξανά καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη νέα σύμβαση.

    Η διαδικασία για το έργο «Λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας – ΚΕΛΨ» με προϋπολογισμό 261,485 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ (με ΦΠΑ 324,241 εκατ. ευρώ) βρίσκεται στη φάση του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών των τριών κοινοπραξιών που έχουν καταθέσει προσφορά (και όχι της μιας όπως είχε προτείνει η Επιτροπή του διαγωνισμού απορρίπτοντας τις τεχνικές προσφορές των άλλων δύο κοινοπραξιών).

    Έχει προηγηθεί σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία όμως, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, δεν έχει ακόμα καθαρογραφτεί για να της κοινοποιηθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή της κοινοπραξίας Άκτωρ – ΑΒΑΞ κατά της απόφασης της ΕΥΔΑΠ να συνεχίσουν στη διαδικασία και οι δύο άλλες κοινοπραξίες, Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat και Μυτιληναίος – Χ. Κωνσταντινίδης – ACEA, οι οποίες αρχικά αποκλείστηκαν από την Επιτροπή του διαγωνισμού.

    Το ΚΕΛΨ συνιστά εγκατάσταση υψηλού ενδιαφέροντος ως ο μοναδικός αποδέκτης των λυμάτων του μεγαλύτερου τμήματος του λεκανοπεδίου Αττικής με δυναμικότητα κάλυψης πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κομισιόν προς Ελλάδα: Κλείστε τις εταιρείες «ζόμπι»

    Mytilineos: Η υπεραξία της κίνησης για την απόκτηση 1.486 GW και το «πράσινο» ομόλογο

    Αλ. Αθανάσουλας (Stirixis Group): «Κερδίζουμε νέα έργα, γιατί νοιαζόμαστε για τους πελάτες μας»



    ΣΧΟΛΙΑ