• Business

    Προβόπουλος στο Bloomberg: Η νέα αναφορά στην Ελλάκτωρ και οι εκτιμήσεις του για την οικονομία

    • NewsRoom
    Προβόπουλος

    Γιώργος Προβόπουλος. πρώην Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Την απόλυτη ανάγκη ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με σταθερά δυναμικούς ρυθμούς, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Μάλιστα, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ τοποθετήθηκε, για μία ακόμη φορά, και για το θέμα της Ελλάκτωρ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές σε ζητήματα διακυβέρνησης και ότι ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο όμιλος Ελλάκτωρ».

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Προβόπουλος είχε ξαναμιλήσει προ ημερών στο Bloomberg, παίρνοντας θέση στον πόλεμο για την ηγεσία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς ο ίδιος αποτελεί την επιλογή των αδελφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση για να τοποθετηθεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

    Ο πρώην διοικητής εκτίμησε πως οι προοπτικές του χρέους, μέσα από την ανάλυση βιωσιμότητας του, θα είναι καλές ως τα μέσα του 2030 μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup. Έπειτα, όπως σημείωσε, θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα όπως συμφωνήθηκε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών.

    Ο κ. Προβόπουλος τόνισε ακόμη πως τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας, τα οποία οδήγησαν στη μεγάλη κρίση που έπληξε τη χώρα, μπορεί να προήλθαν από την κακή διακυβέρνηση σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, όμως μέρος της κρίσης ήταν και η κακή διακυβέρνηση στον επιχειρηματικό τομέα, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

    Όπως τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του «ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές σε ζητήματα διακυβέρνησης. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο όμιλος Ελλάκτωρ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Προβόπουλος στο Bloomberg: «Να μπει τέλος στην οικογενειοκρατία στη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρή μάχη για τον έλεγχο στην Ελλάκτωρ. Κούτρας σε Προβόπουλο: «Δεν θα διοικήσεις εσύ που χρεοκόπησες τη χώρα»



    ΣΧΟΛΙΑ