• Business

    Προς εκτόξευση την Τρίτη ο Hellas Sat 4


    Έτοιμος για εκτόξευση από τον ευρωπαϊκό σταθμό της Arianespace στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουϊάνας, όπως έχει προγραμματιστεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 11 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, είναι ο Hellas Sat 4 έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών των συστημάτων του.

    Πρόκειται για τον τρίτο δορυφόρο της Hellas Sat, εταιρείας που αξιοποιεί την ελληνική και κυπριακή τροχιά στο διάστημα (θυγατρική της αραβικών συμφερόντων Arabsat, έπειτα από την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013).

    Ο Hellas Sat 4 είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Lockheed Martin και σε αυτόν έχουν ενσωματωθεί πολλές νέες τεχνολογίες που αφορούν κυρίως τους ηλιοσυλλέκτες και την ηλεκτρική πρόωση. Θα δώσει επιπρόσθετη χωρητικότητα στην ελληνοκυπριακή τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά και δημιουργεί μαζί με το δορυφόρο Hellas Sat 3, που εκτοξεύθηκε το 2017, μια συστοιχία δορυφόρων που θα παρέχει στους πελάτες της εταιρείας και στο Ελληνικό Δημόσιο μεγαλύτερη λειτουργική αξιοπιστία.

    Ο νέος αυτός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Hellas Sat με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας. Έχει κατασκευαστεί έπειτα από τη συστηματική συνεργασία Ελλαδιτών, Κυπρίων και Σαουδαράβων μηχανικών οι οποίοι εργάστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια για το σχεδιασμό, τον έλεγχο της ποιότητας κατασκευής και το τελευταίο διάστημα για την εκτόξευση.

    Η συνολική επένδυση είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς συμβάλλει στην αποστολή της Nasa στη Σελήνη ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής την Μαριάνθη Φραγκοπούλου



    ΣΧΟΛΙΑ