• Business

    PRODEA: Νέα κεφάλαια 300 εκατ. ευρώ με «πράσινο» ομόλογο για τον γίγαντα των ακινήτων

    Αρ. Καρυτινός στο mononews.gr: Τα ακίνητα που βλέπει η Prodea και τι ακολουθεί μετά το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Investments, Αριστοτέλης Καρυτινός


    Στη «μάχη» ενάντια στην κλιματική αλλαγή με επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον «ρίχνεται» η πρωταγωνίστρια του real estate, PRODEA Investments, γι’ αυτό, προχωρά στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, έως το ποσό των 300 εκατ. ευρώ.

    Το «πράσινο» ομόλογο αποτελεί ένα ασφαλές χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα επιτρέψει στην εταιρεία να υλοποιήσει το φιλόδοξο επενδυτικό της πρόγραμμα που ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ και προβλέπει ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα φιλικά προς το περιβάλλον. Πρόκειται δε, για πρώτο πράσινο ομόλογο στην Ελλάδα που θα επενδυθεί σε αειφόρα projects ακίνητης περιουσίας.

    Η PRODEA, αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία. Διαθέτει αξιόλογα ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, που το ενεργητικό τους ξεπερνά τα 2,4 δισ. ευρώ. Στην λήξη του προηγούμενου έτους, εισέπραξε μισθώματα της τάξης των 128,8 εκατ. ευρώ.

    Επενδυτικά έχει «τοποθετηθεί» σε περισσότερα από 350 προσοδοφόρα ακίνητα, τόσο από τους τον τομέα των γραφείων και των ξενοδοχείων, όσο και τον εμπορικό και τον τομέα των logistics, έχοντας στην κυριότητά της καταστήματα σε κομβικά σημεία και αξιόλογους αποθηκευτικούς χώρους.

    Εξάλλου, η PRODEA είναι από τις πρώτες εταιρείες ακινήτων που έχει υιοθετήσει την πολιτική της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς το 32% της αξίας των επενδύσεων αφορά «πράσινα» κτήρια. Τα επενδυτικά της ακίνητα βρίσκονται τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και την Ιταλία και σε άλλες γειτονικές χώρες.

    Το «πράσινο» ομόλογο θα αποτελέσει έναν επιπλέον «μοχλό» ανάπτυξης και περαιτέρω ισχυροποίησης της θέσης της στον κλάδο των ακινήτων με χαμηλό ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

    Όσον αφορά τη δημόσια προσφορά για το «πράσινο» ομόλογο της PRODEA, θα διαρκέσει το διάστημα 14 με 16 Ιουλίου. Θα διατεθούν ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι το εύρος της απόδοσης θα κυμανθεί από 2,20% έως 2,60%, εξασφαλίζοντας κυρίως στους μικροεπενδυτές, εγγυημένη απόδοση.

    Επενδυτικά, τα ομόλογα, θεωρούνται προϊόντα χαμηλού κινδύνου και από τα πλέον ασφαλή χρηματοδοτικά «εργαλεία» καθώς οι καταβολές τόκων και οι ημερομηνίες λήξης ορίζονται εκ των προτέρων, καθιστώντας τα με τον τρόπο αυτό, μια σταθερή και προβλέψιμη πηγή εισοδήματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρ. Καρυτινός στο mononews.gr: Τα ακίνητα που βλέπει η Prodea και τι ακολουθεί μετά το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

    Prodea ΑΕΕΑΠ: Πώς θα διαθέσει τα 300 εκατ. από το πράσινο ομόλογο – 14 με 16 Ιουλίου οι εγγραφές



    ΣΧΟΛΙΑ