• Business

    Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο για το ομόλογο του ΟΠΑΠ

    • NewsRoom

    Kamil Ziegler. Πρόεδρος ΟΠΑΠ


    Ξεκινά σήμερα τη διαπραγμάτευσή του στο ελληνικό χρηματιστήριο το ομόλογο του ΟΠΑΠ, ύστερα από την επιτυχή δημόσια εγγραφή που απέφερε 200 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο κωδικός διαπραγμάτευσης της Ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά «ΟΠΑΠΟ2» και με λατινική γραμματοσειρά «OPAPB2». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών της Εταιρίας είναι €1.000 ανά Ομολογία.

    Υπενθυμίζεται ότι η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €611,9 εκατ. Η ευρεία ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί η Δημόσια Προσφορά κατά 3,06 φορές και το σύνολο των συμμετεχόντων επενδυτών να ανέλθει σε 8.046.

    Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,10%, το επιτόκιο των Ομολογιών σε 2,10% και η τιμή διάθεσης των Ομολογιών σε €1.000 εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

    Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν βάσει της έγκυρης ζήτησης που εκδηλώθηκε επί της απόδοσης 2,10% είναι οι εξής:

    α) 137.000 Ομολογίες (68,5% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 363.860 Ομολογιών για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 37,65% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών) και

    β) 63.000 Ομολογίες (31,5% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές επί συνολικού αριθμού 237.461 Ομολογιών για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 26,53% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών).

    Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, το προϊόν της Έκδοσης, έως την πλήρη διάθεσή του, θα επενδύεται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως ενδεικτικά προθεσμιακές καταθέσεις, repos και ομόλογα. Η Εταιρεία θα ενημερώνει τη Διοίκηση του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την Έκδοση.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ