Στη δωρεάν διάθεση 566.354 μετοχών, αξίας 0,50 ευρώ εκάστης και συνολικού ποσού 283.177 ευρώ, σε συνολικά 24 δικαιούχους, προχωρά η Premia Properties.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση, η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «PREMIA PROPERTIES» (η «Εταιρεία») ενημερώνει με το παρόν το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 περ. η’ του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, όπως ισχύει, σχετικά με τη δωρεάν διάθεση 566.354 νέων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 Ευρώ εκάστης (οι «Νέες Μετοχές»), μέσω κεφαλαιοποίησης διανεμητού αποθεματικού με τίτλο «αποθεματικό προγραμμάτων παροχής κινήτρων» ποσού 283.177 Ευρώ στο πλαίσιο Προγράμματος Διάθεσης Δωρεάν Μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 114 του Ν.4548/2018 (το «Πρόγραμμα») στα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στα διευθυντικά στελέχη, το προσωπικό της Εταιρείας, καθώς και στους συνεργάτες που παρέχουν υπηρεσίες στην Εταιρεία σε σταθερή βάση και σε ένα μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (οι «Δικαιούχοι»).

1

Ειδικότερα:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας «PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία» ή ο «Εκδότης») της 19.05.2021 χορήγησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας την εξουσία να αποφασίζει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 24 παρ. 1(β) του Ν. 4548/2018 και να περιορίζει, αποκλείει, ή μη, το δικαίωμα προτίμησης των μετόχων της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 4 του Ν. 4548/2018, στο πλαίσιο των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με την προαναφερθείσα εξουσία.

Σε συνεχεία της παρασχεθείσας κατά τα ανωτέρω εξουσίας, στο από 16.04.2025 Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση διανεμητού αποθεματικού με τίτλο «αποθεματικό προγραμμάτων παροχής κινήτρων» ποσού €283.177 με έκδοση 566.354 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας €0,50 η κάθε μία προκειμένου οι μετοχές αυτές να διατεθούν δωρεάν στους δικαιούχους του Προγράμματος Διάθεσης Δωρεάν Μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 114 του Ν.4548/2018 και η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστήριου Αθηνών (εφεξής η «Αύξηση»).

Η επιβράβευση των Δικαιούχων μέσω του Προγράμματος αποσκοπεί στην επιβράβευση της απόδοσης και της συνεισφοράς τους στην επίτευξη των ετήσιων και ενδιάμεσων στόχων της Εταιρείας και στη διατήρηση αυτών, ώστε να διασφαλισθεί το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της Εταιρείας αλλά και στην προσέλκυση νέων αξιόλογων και ικανών στελεχών, ώστε να εξασφαλισθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα και η βιωσιμότητα της Εταιρείας.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης, οι Νέες Μετοχές θα διατεθούν σε συνολικά 24 Δικαιούχους, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 114 του Ν.4548/2018.
Στις 07.05.2025 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με κωδικό αριθμό καταχώρισης (Κ.Α.Κ.) 5368776 η με αρ. πρωτ. 3617279 ΑΠ/07.05.2025 απόφαση της Διεύθυνσης Εταιρειών, Τμήμα Εισηγμένων Α.Ε., της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, Γενική Διεύθυνση Αγοράς & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 (Μετοχικό Κεφάλαιο) του Καταστατικού της Εταιρείας συνεπεία της ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Το ονομαστικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται, μετά την ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στο ποσό των ευρώ σαράντα επτά εκατομμυρίων οχτακοσίων εξήντα έξι χιλιάδων εξακοσίων δύο (€47.866.602), διαιρούμενο σε ενενήντα πέντε εκατομμύρια επτακόσιες τριάντα τρεις χιλιάδες διακόσιες τέσσερις (95.733.204) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας πενήντα λεπτών του Ευρώ (€0,50) η κάθε μία.

Οι Νέες Μετοχές είναι της ίδιας κατηγορίας με τις μετοχές της Εταιρείας που τελούν ήδη υπό διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.»).

Η Εταιρεία θα ακολουθήσει τη διαδικασία εισαγωγής των Νέων Μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών (το «Χ.Α.»), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό του Χ.Α. και τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α.

Οι Νέες Μετοχές αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση την πρώτη (1η) εργάσιμη ημέρα μετά την έγκριση της εισαγωγής τους από το Χ.Α.

Η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α. κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α. και την υπ’ αρ. 26 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., όπως ισχύει.

Οι Νέες Μετοχές θα είναι καταχωρημένες κατά την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης στα αρχεία του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) και στις μερίδες και στους λογαριασμούς που οι Δικαιούχοι τηρούν στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) του Χ.Α., σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την ακριβή ημερομηνία εισαγωγής των Νέων Μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α.

Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 1 παρ. 5 περ. η’ του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, όπως ισχύει, δεν υφίσταται υποχρέωση δημοσίευσης ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή των Νέων Μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α., δεδομένου ότι το παρόν έντυπο παροχής πληροφοριών περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και τη φύση των εκδιδόμενων κινητών αξιών, καθώς και με τους λόγους και τις λεπτομέρειες της διανομής τους.

Διαβάστε επίσης:

Μπρατάκος: Επείγουσα ανάγκη για οργανωμένο, νέο και συνεκτικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης

Τροχαίο στην Αιτωλοακαρνανία: Νεκρός ο 32χρονος πρόεδρος της κοινότητας – Προσπάθησε να αποφύγει ένα αγριογούρουνο

Εξάρχου (ΑΚΤΩΡ): Τι απαντά για την εξαγορά της Γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου