• Business

    Πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή της Μπλε Κεδρος στο ΧΑ

    Πωλ Ευμορφίδης,

    Πωλ Ευμορφίδης


    Το «πράσινο φως» για την εισαγωγή της εισαγωγή της Μπλε Κέδρος στο Χρηματιστήριο άναψε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εγκρίνοντας το ενημερωτικό δελτίο της ΑΕΕΑΠ.

    Η  έναρξη διαπραγμάτευσης αναμένεται στις  14 Ιουνίου, με τη δημόσια προσφορά να έχει λήξει στις 8 του μήνα. Aνάδοχος είναι η Optima bank.

    Σύμφωνα με το ενημερωτικό η εταιρεία θα προχωρήσει στη  η δημόσια προσφορά έως 7.200.000 νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Σημειωτέον ότι για τη χρήση 2019, η Εταιρεία διένειμε μέρισμα στους Μετόχους της, ύψους €1.800.000 ή € ανά μετοχή και για τη χρήση 2020 διένειμε μέρισμα στους Μετόχους της ύψους €1.350.000 ή € 0,0375 ανά μετοχή.

    Ο αστερίσκος για το Κουκάκι

    Η νομική αβεβαιότητα ως προς τις άδειες δόμησης του κτιρίου (ξενοδοχείου COCOMAT ATHENS BC) της Εταιρείας επί της οδού Φαλήρου 5 και παρόδου Συγγρού 34 στην Αθήνα και ως προς το καθεστώς των όρων δόμησης στην περιοχή όπου κείται η ιδιοκτησία δύναται να οδηγήσει στον ουσιώδη περιορισμό της εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου που λειτουργεί σήμερα στο εν λόγω ακίνητο και σε αυτήν ακόμη τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου και συνακόλουθα σε μείωση του μισθώματος που λαμβάνει η Εταιρεία ή και σε καταγγελία της μίσθωσης του κτιρίου και άρα να επιδράσει αρνητικά στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τα αποτελέσματα της Εταιρείας.

    Θυμίζουμε ότι η Μπλε Κέδρος έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την αφαίρεση 2 ορόφων από ξενοδοχείο, κάτι για το οποίο αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού, για να εξασφαλίσει ότι η δόμηση δεν εμποδίζει τη θέα προς την Ακρόπολη.

    Η Μπλε Κέδρος έχει να επιδείξει σημαντικό δυναμικό σε ξενοδοχεία, έχοντας κάνει το βήμα και εκτός της αγοράς των Αθηνών, ενώ από φέτος προχωρά στην περαιτέρω υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου με τις διαδικασίες αδειοδότησης εργασιών για την αξιοποίηση ακινήτων που είναι ήδη ενταγμένα στο χαρτοφυλάκιό της.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέσω real estate εισρέουν στο Χρηματιστήριο 700 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ