• Business

    Πούτιν: Θετική η συμφωνία του ΟΠΕΚ+

    • NewsRoom
    Πούτιν


    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αξιολογεί θετικά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο του σχήματος ΟΠΕΚ+, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Νμτίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο χαιρετίζει τη στάση του Μεξικού που προσυπέγραψε το τελικό κείμενο, το οποίο θα επηρεάσει θετικά την παγκόσμια αγορά.

    Ο Πρόεδρος Πούτιν εκτιμά πολύ θετικά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η οποία συνιστά ένα συμβιβασμό μεταξύ 22 χωρών που συμμετείχαν στις συνομιλίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα αξιολογεί θετικά, την «εποικοδομητική στάση που τήρησε η μεξικανική πλευρά».

    «Αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλάμε για έναν συμβιβασμό μεταξύ όλων των 23 χωρών μελών, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα ασκήσει θετική επιρροή, σταθεροποιητική επιρροή στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

    Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η απόφαση της Ρωσίας να κάνει υποχωρήσεις και να μειώσει τη παραγωγή πετρελαίου στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών που καταβάλλονται για να σταθεροποιηθεί η αγορά πετρελαίου, δεν συνιστά ήττα, αλλά αντίθετα, επέτρεψε να αποφευχθεί το χάος στην παγκόσμια οικονομία.

    «Όχι, απολύτως όχι», ήταν η απάντηση του Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν η απόφαση για μείωση της παραγωγής κατά 23% συνιστά ήττα για την ρωσική πλευρά. «Εδώ δεν υπάρχουν ηττημένοι. Εδώ υπάρχουν μόνο κερδισμένοι από αυτή την απόφαση, μάλιστα από την απόφαση αυτή βγαίνουν κερδισμένες και οι χώρες παραγωγοί πετρελαίου, όλες οι χώρες, οι καταναλωτές τους και η παγκόσμια οικονομία συνολικά, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να βυθιστεί απλά στο χάος», δήλωσε ο Πεσκόφ.



    ΣΧΟΛΙΑ