• Business

    Πούλησε και τρίτο bulker με διαδικασία-εξπρές η Carras


    Με… συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην πώληση του χωρητικότητας 75.120 dwt πλοίου Avra η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Carras Hellas. Μόλις λίγες εβδομάδες αφότου έβαλε πωλητήριο στο Avra, που κατασκευάστηκε το 2001 στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Samho, η Carras Hellas το πούλησε σύμφωνα με πληροφορίες έναντι 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που ξεπερνά κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια την αξία διάλυσης του πλοίου.

    Η ταυτότητα του αγοραστή του πλοίου, που τον Απρίλιο είχε περάσει από ειδικό έλεγχο, δεν έχει γίνει γνωστή.

    Σημειώνεται ότι η Carras είχε αποκτήσει το Avra έναντι 38,1 εκατομμυρίων ευρώ από την επίσης ελληνική Target Marine τον Νοέμβριο του 2006, μαζί με το αδελφό πλοίο του Elpis 1 (τότε ονομαζόταν Leto), επίσης στην ίδια τιμή. Το Elpis 1 πωλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε άγνωστο αγοραστή έναντι 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό κατά 725.000 ευρώ μεγαλύτερο από την αξία διάλυσης του πλοίου.

    Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία είχε προχωρήσει στην πώληση του χωρητικότητας 74.000 dwt Alexandra στην επίσης ελληνική εταιρεία Primebulk έναντι 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Μετά τις κινήσεις αυτές, η Carras Hellas διαθέτει πλέον στόλο οκτώ bulkers, μεταξύ αυτών τα χωρητικότητας 182.000 dwt Aquadiva και Aquaprincess, δύο από τα ακριβότερα πλοία τύπου capesize που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, έναντι 99,7 εκατομμυρίων ευρώ, στο Οντένσε της Δανίας. Παράλληλα, έχει στα σκαριά ένα πρόγραμμα παραλαβής τριών ultramax bulkers και ενός kamsarmax από τα ιαπωνικά ναυπηγεία Tsuneishi Zosen.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα ξένα κεφάλαια γυρνούν την πλάτη στην Ελλάδα. Τι ψάχνουν Κινέζοι και Άραβες επενδυτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αγγελικούσης: Σε ποια εταιρεία ναύλωσε πλοίο της η Maran Gas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ