• Business

    Πότε θα μπει το «φρέσκο χρήμα» στην Creta Farms – Οι αποφάσεις των τραπεζών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Δημήτρης Βιντζηλαίος, επικεφαλής Impala Invest


    Στην τελική ευθεία για την υποβολή του αιτήματος εξυγίανσης στο αρμόδιο δικαστήριο βρίσκεται η Creta Farms, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στον υποψήφιο νέο επενδυτή και τις πιστώτριες τράπεζες.

    «Μετά από πολύωρη συζήτηση, καταλήξαμε σε συμφωνία με τις τράπεζες για όλα τα σημεία της συμφωνίας και όλες τις αιρέσεις», σημειώνουν χαρακτηριστικά κύκλοι προσκείμενοι στον Δημήτρη Βιντζηλαίο της Impala Invest. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, πως ακόμη στα θέματα των αδειοδοτήσεων, τα οποία αποτελούσαν το μεγαλύτερο «αγκάθι» βρέθηκε συμβιβαστική λύση, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση του project διάσωσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Όσον αφορά στο χρονικό ορίζοντα υποβολής του αιτήματος εξυγίανσης στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, μπορεί να κατατεθεί ακόμη και πριν το τέλος Ιανουαρίου. Εξάλλου, ο κ. Βιντζηλαίος έχει προχωρήσει ήδη στη σύσταση της εταιρείας που θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα της Creta Farms, την Impala Hellas.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με μετοχικό κεφάλαιο 15 εκατ. ευρώ και μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest, που ανήκει στον κ. Βιντζηλαίο. Η νεοσυσταθείσα εταιρεία έχει έδρα στο Περιστέρι και η σύστασή της έγινε μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης, ενώ θα δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων κρέατος και αλλαντικών, αλλά και προϊόντων ζύμης και τυροκομικών.

    Αισιοδοξία υπάρχει και για την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του μήνα, καθώς υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε τράπεζες και επενδυτή (πληροφορίες αναφέρουν πως το μόνο που απομένει είναι να αποφασισθεί ο τρόπος). Τα κεφάλαια αυτά
    θα χρησιμοποιηθούν για τις τρέχουσες ανάγκες της εταιρείας, αλλά και για την τόνωση της παραγωγικής διαδικασίας, ώστε, σταδιακά, να ανέλθει σε περίπου 250 τόνους με 280 τόνους την εβδομάδα από περίπου 200 τόνους που είναι σήμερα.

    Να σημειωθεί πως, πριν αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα, η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρήγαγε περίπου 400 τόνους την εβδομάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ