Menu
0.37%
Τζίρος: 239.07 εκατ.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επενδύσεις και έργα που δημιουργούν αξία για τους πολίτες και τη χώρα από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο 

Πόσα χρήματα έχασαν, πόσα κέρδισαν οι τέσσερις πλουσιότεροι Έλληνες το 2018

«Φτωχότεροι» κατά 1,3 δισ. δολάρια έγιναν οι τέσσερις πλουσιότεροι Έλληνες κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με στοιχεία από τη λίστα του Forbes

Φίλιππος Νιάρχος, Σπύρος Λάτσης, Τέλης Μυστακίδης, Βαρδής Βαρδινογιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Forbes: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για Αμερικανούς συνταξιούχους το 2026 – Οι 4 ελληνικές πόλεις
Από τον Ρονάλντο στον Αντετοκούνμπο – Οι «Μίδες» του αθλητισμού για το 2026
Forbes: Ο πλούτος των ρώσων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 11% μέσα σ’ ένα χρόνο παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

«Φτωχότεροι» κατά 1,3 δισ. δολάρια έγιναν οι τέσσερις πλουσιότεροι Έλληνες κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με στοιχεία από τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο Φίλιππος Νιάρχος και ο Σπύρος Λάτσης έχουν συνολική περιουσία που υπολογίζεται στα 8,3 δισ. δολάρια στην εκπνοή του έτους, ενώ στην αρχή του 2018 η περιουσία τους ανερχόταν στα 9,6 δισ. δολάρια.

Οι απώλειες των διεθνών αγορών, όπως και του πετρελαίου, επηρέασαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και τους Έλληνες δισεκατομμυριούχους, χωρίς, ωστόσο, να επηρεάσουν τη συνολική περιουσία τους στον ίδιο βαθμό με άλλους μεγιστάνες, όπως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook που έχασε 21 δισ. δολάρια το 2018!

  • Σε απόλυτους αριθμούς, η περιουσία του Βαρδή Βαρδινογιάννη έμεινε αμετάβλητη στα 1,1 δισ. δολάρια και ο ίδιος «σκαρφάλωσε» στη θέση 1828 της σχετικής λίστας έναντι της θέσης 1999 που είχε στην αρχή της χρονιάς.
  • Χαμένος κατά 600 εκατ. δολάρια βρέθηκε ο «βασιλιάς του χαλκού» Αριστοτέλης  (Τέλης) Μυστακίδης, ο οποίος είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται στα 1,9 δισ. δολάρια από 2,5 δισ. που ήταν στην αρχή του έτους και έπεσε αντίστοιχα στη θέση 1158 από την 965η στην αρχή της χρονιάς.
  • Τις μεγαλύτερες απώλειες, ύψους 700 εκατ. δολαρίων, κατέγραψε η περιουσία του Σπύρου Λάτση, η οποία «συρρικνώθηκε» στα 2,5 δισ. δολάρια έναντι 3,2 δισ. στην αρχή του έτους. Αντίστοιχα, ο κ. Λάτσης έπεσε στη θέση 870 της σχετικής λίστας έναντι της θέσης 729 στην οποία βρισκόταν στην αρχή του έτους, χάνοντας μάλιστα και τον τίτλο του πλουσιότερου Έλληνα.
  • Αυτό σημαίνει ότι ο πλουσιότερος πλέον Έλληνας είναι ο Φίλιππος Νιάρχος,  η περιουσία του οποίου έμεινε αμετάβλητη στα 2,8 δισ. δολάρια, ανεβαίνοντας στην 768η θέση από την 859η στην οποία βρισκόταν στην αρχή της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φίλιππος Νιάρχος: Η ζωή, η ταπεινότητα, η θρησκευτική ευσέβεια του αόρατου μεγιστάνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλης Μυστακίδης: Ο «βασιλιάς του χαλκού» έχασε τον θρόνο του…

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Dr Γιάννης Λάτσης: O ευφυής καθηγητής (γιος του Σπύρου Λάτση) με περιουσία 2,9 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

La Vie en Rose: Ξεθώριασαν τα κέρδη της Κατσαφάδου

Η έφοδος του Τσίπρα στις θυρίδες, οι υπέροχες 6, το colpo grosso της ΑΕΜ, οι φήμες Προκοπίου για Lamda, o insider της Jumbo, τα όχι του Παπακωνσταντίνου, η Telekom του Νεμπή, και ο Ανδριόπουλος της Dimand στο My Story

Ελευθέριος Βενιζέλος: Προς ακύρωση ο διαγωνισμός για την επέκταση του αεροδρομίου;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Achaia Clauss: Σώθηκαν τα ιστορικά κρασιά – Ολοσχερής καταστροφή στο πέτρινο κτίριο των 165 χρόνων της θρυλικής οινοποιείας
Στρατόπεδο Γκόνου: Έως το τέλος του 2026 οι προσφορές – Στην κούρσα Καλλίνικος, Εξάρχου και Φουρλής εναντίον Σαββίδη
ΕΥΔΑΠ: 30 χρόνια εκπαίδευσης για το νερό, μια νέα «Μεγάλη Μπλε Αποστολή»
Απόβαση εφοπλιστών στη Ύδρα για το ναυτιλιακό συνέδριο
Ολυμπιακός: Η ακαδημία των 83 εκατ. ευρώ που άνοιξε δρόμο στην Premier League
Οικία Yves Saint Laurent: 700 έργα, 373 εκατ. και η μοναδική αισθητική ενός συλλέκτη
La Vie en Rose: Ξεθώριασαν τα κέρδη της Κατσαφάδου
Sferruzza, Galli, Σιφναίος, Dalev: Τι φέρνει η επέκταση του Κάθετου Διαδρόμου στα Δυτικά Βαλκάνια
Από την Άρσεναλ στους Λος Άντζελες Έιντζελς: Η αυτοκρατορία των 25,8 δισ. ευρώ του Σταν Κρένκε
Πιο κοντά στην κατασκευή τα οδικά ΣΔΙΤ Θεσσαλονίκη–Έδεσσα και Δράμα–Αμφίπολη – Διπλή νίκη για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ