array(0) {
}
        
    
Menu
-0.09%
Τζίρος: 204.65 εκατ.

Ιλεάνα Μακρή: «Στη Νέα Υόρκη έμαθα να τολμώ», εξηγεί

Πόσα χρήματα έχασαν, πόσα κέρδισαν οι τέσσερις πλουσιότεροι Έλληνες το 2018

«Φτωχότεροι» κατά 1,3 δισ. δολάρια έγιναν οι τέσσερις πλουσιότεροι Έλληνες κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με στοιχεία από τη λίστα του Forbes

Φίλιππος Νιάρχος, Σπύρος Λάτσης, Τέλης Μυστακίδης, Βαρδής Βαρδινογιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντετοκούνμπο: Από το παρκέ στα ζελεδάκια – Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του «Greek Freak»
Forbes Under 30: Οι νέοι που έγιναν δισεκατομμυριούχοι και ξαναγράφουν τους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας
Forbes: Ρεκόρ εσόδων φέτος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 275 εκατ. δολάρια – Ποιοι συμπληρώνουν την δεκάδα

«Φτωχότεροι» κατά 1,3 δισ. δολάρια έγιναν οι τέσσερις πλουσιότεροι Έλληνες κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με στοιχεία από τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο Φίλιππος Νιάρχος και ο Σπύρος Λάτσης έχουν συνολική περιουσία που υπολογίζεται στα 8,3 δισ. δολάρια στην εκπνοή του έτους, ενώ στην αρχή του 2018 η περιουσία τους ανερχόταν στα 9,6 δισ. δολάρια.

Οι απώλειες των διεθνών αγορών, όπως και του πετρελαίου, επηρέασαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και τους Έλληνες δισεκατομμυριούχους, χωρίς, ωστόσο, να επηρεάσουν τη συνολική περιουσία τους στον ίδιο βαθμό με άλλους μεγιστάνες, όπως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook που έχασε 21 δισ. δολάρια το 2018!

  • Σε απόλυτους αριθμούς, η περιουσία του Βαρδή Βαρδινογιάννη έμεινε αμετάβλητη στα 1,1 δισ. δολάρια και ο ίδιος «σκαρφάλωσε» στη θέση 1828 της σχετικής λίστας έναντι της θέσης 1999 που είχε στην αρχή της χρονιάς.
  • Χαμένος κατά 600 εκατ. δολάρια βρέθηκε ο «βασιλιάς του χαλκού» Αριστοτέλης  (Τέλης) Μυστακίδης, ο οποίος είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται στα 1,9 δισ. δολάρια από 2,5 δισ. που ήταν στην αρχή του έτους και έπεσε αντίστοιχα στη θέση 1158 από την 965η στην αρχή της χρονιάς.
  • Τις μεγαλύτερες απώλειες, ύψους 700 εκατ. δολαρίων, κατέγραψε η περιουσία του Σπύρου Λάτση, η οποία «συρρικνώθηκε» στα 2,5 δισ. δολάρια έναντι 3,2 δισ. στην αρχή του έτους. Αντίστοιχα, ο κ. Λάτσης έπεσε στη θέση 870 της σχετικής λίστας έναντι της θέσης 729 στην οποία βρισκόταν στην αρχή του έτους, χάνοντας μάλιστα και τον τίτλο του πλουσιότερου Έλληνα.
  • Αυτό σημαίνει ότι ο πλουσιότερος πλέον Έλληνας είναι ο Φίλιππος Νιάρχος,  η περιουσία του οποίου έμεινε αμετάβλητη στα 2,8 δισ. δολάρια, ανεβαίνοντας στην 768η θέση από την 859η στην οποία βρισκόταν στην αρχή της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φίλιππος Νιάρχος: Η ζωή, η ταπεινότητα, η θρησκευτική ευσέβεια του αόρατου μεγιστάνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλης Μυστακίδης: Ο «βασιλιάς του χαλκού» έχασε τον θρόνο του…

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Dr Γιάννης Λάτσης: O ευφυής καθηγητής (γιος του Σπύρου Λάτση) με περιουσία 2,9 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους από 9 Μαρτίου – Ποιοι παίρνουν έως 3 μισθούς με 7% επιτόκιο

Οι 8 hot μετοχές, τι συμβαίνει με Alpha και ΔΕΗ, το ομόλογο Μαρινάκη, ο Βαρδινογιάννης, η Σφερούτσα και ο γεφυροποιός, το διαζύγιο της Λένας Οικονομίδη- Γκέρτσου και ο πόλεμος των πρώην, η βραδιά του Τσάκου, η Κίμπερλι και ο… βουλευτής Αργυρός και η Χριστίνα Μήτση στο My Story

Λένα Οικονομίδη vs Νικ Λαμότ: Το ηχηρό διαζύγιο, τα δικαστήρια για την περιουσία και ο… Παπαστράτος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιλεάνα Μακρή: «Στη Νέα Υόρκη έμαθα να τολμώ», εξηγεί
Το Έτος του Αλόγου της Φωτιάς: Συμβολισμός, κληρονομιά και γιατί η σύγχρονη πολυτέλεια παραδοσιακά λατρεύει τον ίππο
Υ/KNOT: Γιατί τα αδέρφια Τζώρτζη προχωρούν σε ΑΜΚ 22,8 εκατ., που θα πάνε τα λεφτά
Τιμές ενέργειας: Ανοίγει η μεγάλη συζήτηση στην Ευρώπη- Τι προτείνει η Eurelectric
Μετρό: Πού βρίσκονται σήμερα τα έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Προχωρά η συνεργασία ΤΕΡΝΑ – UKRHYDROENERGO με στόχο ενεργειακά έργα 1,5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία
Ρεκόρ 12,4 δισ. ευρώ, στην κορυφή η Ρεάλ και η νέα οικονομική τάξη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
LNG Geopolitical Risk Digest: Χαμηλά ευρωπαϊκά αποθέματα, κυρώσεις στη ρωσική ενέργεια και premium κίνδυνος λόγω Μέσης Ανατολής
Quality & Reliability: «Ναυάγιο» στη συμφωνία για την εξαγορά του 51% της AlphaCons
Σαγράδα Φαμίλια: Ολοκληρώθηκε ο κεντρικός πύργος – Δείτε βίντεο