• Μετοχές

    Πώς είδαν τα αποτελέσματα της Jumbo οι αναλυτές

    Jumbo Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής Jumbo


    Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Jumbo σχολιάζουν οι χρηματιστηριακές εταιρείες, οι οποίες δίνουν σύσταση «overweight» και «buy» για την τιμή της μετοχής.

    Η Euroxx Securities επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Jumbo ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της, κυρίως λόγω των καλών επιδόσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ δίνει για την μετοχή τιμή στόχο στα 19,60 ευρώ, με σύσταση «overweight».

    H Pantelakis Securities δίνει επίσης σύσταση «overweight» με τιμή στόχο 20 ευρώ ανά μετοχή, αναφέροντας πως τα καθαρά κέρδη του α’ εξαμήνου ήταν λίγο υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του συνόλου της χρήσης 2019 θα ανέλθουν στα 161 εκατ. ευρώ.

    Από την πλευρά της, η HSBC δίνει υψηλότερη τιμή στόχο, στα 18 ευρώ έναντι 17 προηγουμένως, και σύσταση «buy» για τη μετοχή της Jumbo. Η χρηματιστηριακή καταγράφει τη βελτιωμένη μακροοικονομική εικόνα στην Ελλάδα που δείχνει προς ανάκαμψη για τις πωλήσεις της εταιρείας αλλά και την πολύ καλή πορεία της Ρουμανίας με σημαντική επέκταση των εργασιών. Μάλιστα ο οίκος εκτιμά ότι η χώρα θα προσφέρει το 22% των πωλήσεων το 2021, έναντι 13% με βάση τα στοιχεία του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Jumbo: Αύξηση 9,2% στα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο – Στα 476,75 εκατ. ευρώ ο τζίρος 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικός Βακάκης (JUMBO): «Έμεινα με ανοιχτό το στόμα για Κουτσολιούτσο και Παπαευαγγέλου…»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόστολος Βακάκης: Ο επιχειρηματίας που βγάζει καθαρά κέρδη… 413.975 ευρώ τη μέρα και τα «τεστ αγνότητας» στα στοιχεία της Jumbo



    ΣΧΟΛΙΑ