• Business

    Πώς έφτασαν οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης στον έλεγχο του 25,5% στην Ελλάκτωρ – Όλο το παρασκήνιο

    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Βασικοί μέτοχοι του ομίλου της Ελλάκτωρ και μάλιστα με διευρυμένο ποσοστό που αγγίζει το 25,5%, καθίστανται πλέον το δίδυμο των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη.

    Αυτό συνέβη με μια κίνηση σε δύο ταμπλό που υλοποιήθηκε χθες και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πιστοποιηθεί και επίσημα μέσω του Χρηματιστηρίου. Κάτι το οποίο θα γίνει σήμερα ή το αργότερο αύριο, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό δημοσίευμα του mononews.

    Το ζεύγος των εφοπλιστών, προχώρησε στην οριστικοποίηση της συμφωνίας δια μέσω της οποίας έλαβε το 18,33%  των μετοχών της Ελλάκτωρ που ήταν ενεχυριασμένο στο fund της Farallon. Προστιθέμενο στο ήδη 5% που κατείχαν οι εφοπλιστές η συμμετοχή τους ανήλθε στο 23,33%. Με το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ολόκληρου του πακέτου να φτάνει στα 65 εκατ. ευρώ.

    Οι Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης, δεν έμειναν όμως εκεί. Πέραν των συμφωνηθέντων απέκτησαν και άλλες μετοχές της Ελλάκτωρ με αποτέλεσμα το ποσοστό τους να διαμορφώνεται πλέον στα επίπεδα του 25,5%.

    Τις επιπρόσθετες αυτές μετοχές τις αγόρασαν από το fund της Farallon που τις κατείχε για δικό του λογαριασμό. Ήταν δηλαδή ένα ανεξάρτητο κομμάτι, πέραν των ενεχυριασμένων μετοχών των αδελφών Καλλιτσάντση, οι οποίες και εκποιήθηκαν.

    Είναι εμφανές ότι οι κινήσεις των εφοπλιστών έρχονται να προστεθούν στις εξελίξεις και το έντονο παρασκήνιο που υπάρχει με φόντο την επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ που έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 27 Ιανουαρίου, όπου απέναντι στους Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη θα βρεθούν οι Ολλανδοί της Reggeborgh,  που μονομαχούν για τον έλεγχο του ελληνικού κατασκευαστικού Ομίλου.

    Τουλάχιστον σε ότι αφορά τους εφοπλιστές οι τελευταίες τους κινήσεις δείχνουν την αποφασιστικότητα στην όλη προσπάθειά τους να αναλάβουν τα ηνία του Ομίλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης μέτοχοι στην Ελλάκτωρ με ποσοστό άνω του 25%

    Ελλάκτωρ: Τελευταία μέρα για την εξαγορά του 18,3% από τους Μπάκο και Καϋμενάκη, εκτός αν ανακοινωθεί παράταση της συμφωνίας

    Η μάχη στο παρασκήνιο για ακόμα 19 μέρες θα κρίνει το μέλλον της Ελλάκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ