• Business

    Πώς η Αγγελική Φράγκου αλλάζει στρατηγική και αιφνιδιάζει ευχάριστα τους μετόχους της Navios

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Οι εξελίξεις στη ναυτιλιακή Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, διαδέχονται η μία την άλλη με καταιγιστικό ρυθμό. Με μία νέα τροποποιημένη γενναιόδωρη προσφορά προς τους κατόχους προνομιούχων μετοχών της ναυτιλιακής της, τους δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να πουλήσουν τους τίτλους τους. Πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό ότι η κα Φράγκου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ναυτιλιακής ήρθαν αντιμέτωποι με μια συλλογική αγωγή ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης από μετόχους της εταιρείας, με θέμα την επίμαχη προσφορά ανταλλαγής προνομιούχων μετοχών σειράς G και H που έχει ανακοινώσει.

    Τότε, οι δικηγόροι του Norman Roberts – ο οποίος είναι κάτοχος προνομιούχων μετοχών σειράς G και H της Navios Maritime Holdings και υποστηρίζει ότι η προσφορά της εταιρείας για ανταλλαγή των δύο αυτών σειρών μετοχών παραβιάζει τα δικαιώματα των επενδυτών – είχαν κινήσει τις νομικές διαδικασίες.

    Σύμφωνα με την αρχική προσφορά, η Navios θα πρόσφερε 5,85 δολάρια ή 4,77 κοινές μετοχές για κάθε προνομιούχα μετοχή της σειράς G και 5,75 δολάρια ή 4,69 κοινές μετοχές για κάθε προνομιούχα μετοχή της σειράς H.

    Όμως, η διοίκηση της ναυτιλιακής επαναφέρει την προσφορά τροποποιημένη. Πλέον, θα προσφέρει στους κατόχους των προνομιούχων μετοχών σχεδόν 23% περισσότερο όφελος, καθώς ο στόχος είναι να τους πείσει να τις πουλήσουν.

    Προσφέρει 23% υψηλότερες τιμές 

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 7,18 δολάρια για κάθε προνομιούχα μετοχή σειράς G, έναντι των 5,85 δολαρίων που πρόσφερε όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα ανταλλαγής τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι κάτοχοι των μετοχών αυτών θα έχουν την option να ανταλλάξουν τις προνομιούχες μετοχές τους με 6,29 κοινές μετοχές της Navios Holdings, σε σύγκριση με 4,77 κοινές μετοχές που προέβλεπε η αρχική προσφορά.

    Όσον αφορά τις προνομιούχες μετοχές σειράς H, η ναυτιλιακή πλέον θα προσφέρει 7,06 δολάρια ή 6,19 κοινές μετοχές για κάθε προνομιούχα μετοχή, έναντι 5,75 δολαρίων ή 4,69 κοινές μετοχές σύμφωνα με όσα προέβλεπε η αρχική προσφορά.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στους κατόχους των προνομιούχων μετοχών σειράς G και H θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσφορά και να ανταλλάξουν τις μετοχές τους.

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι οι δικηγόροι του Roberts – ένας εκ των κατόχων των προνομιούχων μετοχών – υποστηρίζουν πως, μετά από δύο πληρωμές μερισμάτων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί προς τους κατόχους των εν λόγω προνομιούχων μετοχών, στόχος της εταιρείας είναι να τους αναγκάσει να χάσουν τα συσσωρευμένα μερίσματά τους, σε περίπτωση που τουλάχιστον τα δύο τρίτα των κατόχων συμμετάσχουν στην προσφορά.

    Επιπλέον, αν συμπληρωθούν έξι διαδοχικά μερίσματα που δεν έχουν καταβληθεί, τότε οι κάτοχοι των μετοχών αυτών θα έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, και οι δικηγόροι του Roberts υποστηρίζουν πως και αυτό είναι κάτι που η Navios Holdings θέλει να αποφύγει με την επίμαχη προσφορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Clarksons: Πόσο βαθιά είναι η κρίση στην παγκόσμια ναυτιλία;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί υποχωρούν οι τιμές των ναύλων στα πλοία capesize. Τι λένε οι αναλυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

     



    ΣΧΟΛΙΑ