• Business

    «Πόρτα» του υπουργείου Εργασίας στους εκπροσώπους των ιδιωτικών υπαλλήλων

    Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου εισέρχεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου όπου θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, Αθήνα Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Κλειστές καταγγέλλει ότι βρίσκει τις πόρτες του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mononews.gr, η Ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει δυο επιστολές στην αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου για να συζητήσουν σειρά προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση στο αίτημα της μεγαλύτερης ομοσπονδίας εκπροσώπησης των ιδιωτικών υπαλλήλων ολόκληρης της χώρας.

    Η Ομοσπονδία είχε ζητήσει συνάντηση με την κ. Αχτσιόγλου με επιστολή της στις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και της απασχόλησης των εργαζομένων, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

    Την ίδια τύχη είχε και η δεύτερη επιστολή της Ομοσπονδίας λίγες ημέρες αργότερα, με την οποία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούσαν τριμερή συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας Jumbo λόγω των νέων ατομικών συμβάσεων που δόθηκαν προς υπογραφή στους εργαζόμενους και είχε αποκαλύψει το mononews.gr.

    Αναλυτικότερα, στην πρώτη επιστολή η Ομοσπονδία αναφέρει στην υπουργό Εργασίας ότι “Μια  σειρά  από  μεγάλες  εθνικές  και  πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων:  α)  είτε  προσπαθούν    να  λειτουργήσουν  στις  2  Γενάρη  σε εμπορικά  malls,  εκπτωτικά  κέντρα  ή  άλλες  περιοχές  στις  οποίες  ο  κόσμος βγαίνει  για  βόλτα  και  για  διασκέδαση,  β)  είτε  αφού  έχουν  ήδη  επιλέξει  να μείνουν  κλειστές  λόγω  αρνητικών  συνθηκών  της  τοπικής  αγοράς, ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ  τους  εργαζόμενους  να  δεχθούν  υποχρεωτικό  ρεπό  ή υποχρεωτική κανονική άδεια! Με άλλα λόγια, προσπαθούν να πετύχουν «με ένα σπάρο – δύο τρυγόνια»”.

    Το υπουργείο Εργασίας δεν τοποθετήθηκε επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου.

    Η δεύτερη επιστολή εστάλη στις 23 Ιανουαρίου προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, με αίτημα την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης με αντικείμενο τις δυσμενείς για τους εργαζόμενους της Jumbo τροποποιήσεις των ατομικών συμβάσεων εργασίας από 5νθημερο σε 6ημερο εργασίας και η πέραν των συμπεφωνημένων ωρών υποχρεωτικής εργασίας των εργαζομένων με ωράριο μικρότερο του 40ωρου. Μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί καμία συνάντηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο «μάτι του κυκλώνα» η Jumbo για τα εργασιακά – Πάγωσε η εφαρμογή των νέων συμβάσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή «κόλαφος» εργαζομένων στη Λέσβο: Η Τοξότης τους χρωστά 1,1 εκατ. και δεν δέχεται καν να τους δει



    ΣΧΟΛΙΑ