• Business

    Πωλητήριο στο ακριβότερο σπίτι του Λονδίνου

    • Bloomberg


    Το πιο ακριβό σπίτι του Λονδίνου είναι και πάλι προς πώληση.

    Η έπαυλη στο Knightsbridge με θέα στο Hyde Park πωλείται μέσω του Beauchamp Estates, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι η οικογένεια του Χούι Κα Γιαν, προέδρου του κινεζικού κολοσσού κατασκευής ακινήτων Evergrande Group, αναφέρουν οι πηγές.

    Το σπίτι είχε αλλάξει χέρια πριν από τρία χρόνια. Μια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους με την επωνυμία Vision Perfect Global Limited αγόρασε το ακίνητο των 45 υπνοδωματίων τον Απρίλιο του 2020 έναντι 210 εκατομμυρίων στερλίνων (232 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου.

    Εκπρόσωπος της Beauchamp Estates και της Evergrande αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Οι Financial Times ανέφεραν νωρίτερα ότι ο Χούι Κα Γιαν είχε αγοράσει το ακίνητο σε μια συμφωνία της οποία ηγήθηκε ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Cheung Chung Kiu, ιδρυτής της εταιρείας ακινήτων CC Land Holdings.

    Ο Χούι, υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας, ωστόσο άρχισε να πουλά τα περιουσιακά του στοιχεία μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων που οδήγησε την Evergrande και άλλες κατασκευαστικές εταιρείες σε χρεοκοπία.

    Η περιουσία του έχει μειωθεί σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια, από 30 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2019.

    Διαβάστε ακόμη:

    Evergrande: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από την Fitch

    The Londoner: Ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο σχεδιασμένο σε πνεύμα κινηματογράφου και θεάτρου



    ΣΧΟΛΙΑ