• Business

    Πολύ κοντά στο 90% η Δημόσια Πρόταση για τον Τιτάνα

    • Δημήτρης Κόκκορης
    ΤΙΤΑΝ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ


    Πολύ κοντά στην υπέρβαση του στόχου του 90% βρίσκεται η δημόσια πρόταση για τις μετοχές του Τιτάνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσοστό αποδοχής των μετόχων, που κατέχουν κοινούς και προνομιούχους τίτλους της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας, κινείται οριακά προς τη ζώνη του 90%.

    Χρονικά η Δημόσια Πρόταση έληξε στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης πλην όμως μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχε επίσημη πληροφόρηση για τα αποτελέσματα της καταμέτρησης. Κάτι το οποίο αναμένεται να γνωστοποιηθεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης και όπως όλα δείχνουν πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

    Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η Δημόσια Πρόταση θα είναι επιτυχημένη ακόμα και από τη στιγμή που το ποσοστό αποδοχής θα κινηθεί από το 75% έως το 90% για τους κοινούς και τους προνομιούχους τίτλους.

    Την προηγούμενη φορά η πρόταση του Τιτάνα συγκέντρωσε μεν το 92% των προνομιούχων τίτλων, αλλά έμεινε στο 87% σε ότι αφορά τους κοινούς.

    Με τα τωρινά δεδομένα και αν εν τέλει η δημόσια πρόταση ξεπεράσει το 90% τότε οι εναπομείναντες μέτοχοι έχουν δύο επιλογές, είτε να παραδώσουν τα χαρτιά τους στην προτείνουσα εταιρεία (Titan Cement International) είτε να λάβουν μετρητά στην τιμή των 19,64 ευρώ για τις κοινές μετοχές και 18,98 ευρώ για κάθε έναν προνομιούχο τίτλο.

    Οι μετοχές της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας σε περίπτωση που ξεπεραστεί το όριο του 90% θα έχουν ως πρωτογενή αγορά διαπραγμάτευσης το χρηματιστήριο των Βρυξελλών, αλλά θα διαπραγματεύονται παράλληλα δευτερογενώς τόσο στο ελληνικό χρηματιστήριο όσο και σε αυτό του Παρισιού. Αν η Δημόσια Πρόταση δεν πιάσει το 90% τότε οι «παλαιές μετοχές» που δεν δόθηκαν στη Δημόσια Πρόταση θα διαπραγματεύονται στην Ελληνική Αγορά παράλληλα όμως με εκείνες  της Titan Cement International.



    ΣΧΟΛΙΑ