• Business

    Πήτερ Λιβανός: Νέες κινήσεις αναχρηματοδότησης για τη GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε δανειακά κεφάλαια ύψους 1,05 δισ. δολαρίων με σκοπό να αναχρηματοδοτήσει έξι δάνεια της, βάζοντας ως εγγύηση οκτώ πλοία του στόλου της, κατασκευής από το 2010 ως το 2015. Μέσω της σχετικής σύμβασης που υπέγραψε με τη Citibank, την Credit Suisse και τη Nordea Bank, η GasLog θ’ αναχρηματοδοτήσει ένα χρέος προς τις τράπεζες ύψους 960 εκ. δολαρίων, ενώ έλαβε και 100 εκ. δολάρια ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης που της εξασφαλίζουν περαιτέρω ρευστότητα.

    Παράλληλα, η σύμβαση παρατείνει τη λήξη των υποχρεώσεων της ναυτιλιακής κατά πέντε χρόνια, ως το 2021. Οι όροι αντανακλούν τη μέχρι τώρα διαχείριση των υποχρεώσεων της εταιρείας απέναντι στους δανειστές της αλλά και την συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι τράπεζες στις ναυτιλιακές που δραστηριοποιούνται στην αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Η σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

    Τα οκτώ πλοία που έβαλε ως εγγύηση η GasLog για τη νέα δανειακή σύμβαση είναι το χωρητικότητας 155.000-cmb GasLog Savannah (κατασκευής 2010), το χωρητικότητας 155.000-cmb GasLog Singapore (κατασκευής 2010), το χωρητικότητας 153.600-cbm GasLog Chelsea (κατασκευής 2010), το GasLog Skagen (κατασκευής 2013) χωρητικότητας 155.000-cbm, το GasLog Seattle (κατασκευής 2013) χωρητικότητας 155.000-cmb, το  Solaris (κατασκευής 2014) χωρητικότητας 155.000-cbm, το GasLog Saratoga (κατασκευής 2014) χωρητικότητας 155.000-cbm και το GasLog Salem (κατασκευής 2015), χωρητικότητας 155.000-cbm.

    simon.crowe
    Simon Crowe, CFO GasLog

    Ο Simon Crowe, CFO της ναυτιλιακής, δήλωσε τα εξής: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτή η δανειακή σύμβαση απλοποιεί τις τραπεζικές υποχρεώσεις της GasLog και ευθυγραμμίζεται με τους όρους και τις συνθήκες των υπόλοιπων τεσσάρων συμβάσεων. Με αυτή, επεκτείνουμε τις λήξεις των υποχρεώσεων, ισχυροποιούμε τον προϋπολογισμό μας και εξασφαλίζουμε περαιτέρω ρευστότητα για την εταιρεία καθώς αναζητούμε αξιόλογες ευκαιρίες ανάπτυξης στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αλλά και στις πλωτές τερματικές μονάδες αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU)”.

    Υπενθυμίζεται ότι αυτή η δανειακή σύμβαση έρχεται μετά από την ανακοίνωση της ναυτιλιακής ότι σχεδιάζει την έκδοση νέων ανασφάλιστων ομολόγων πενταετούς διάρκειας στο Χρηματιστήριο του Όσλο που σκοπό έχει κυρίως να αναχρηματοδοτήσει ισχύοντα ομόλογά της που λήγουν το 2018.

    Η GasLog αποτελεί έναν ναυτιλιακό κολοσσό με διεθνή παρουσία. Διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο 18 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), 11 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, ενώ τα υπόλοιπα 7 είναι παραγγελίες νεότευκτων. Τέλος, όπως δήλωσε και ο Simon Crowe, η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ένα άνοιγμα και στον κλάδο των πλωτών τερματικών μονάδων αποθήκευσης και αεριοποίησης, τα λεγόμενα Floating Storage & Regasification Unit ή FSRU.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pies-ine-provlepsis-tis-clarksons-gia-tistimes-ton-tankers-2016/54704

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/poulise-protelefteo-tis-plio-transmar/54621

     



    ΣΧΟΛΙΑ