• Business

    Πήτερ Λιβανός: Η GasLog υπέγραψε επταετές συμβόλαιο με την Total εν μέσω κρίσης

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε ένα ναυλοσύμφωνο μεγάλης διάρκειας με την Total Gas & Power Chartering Limited (Total) που αφορά το νεότευκτο πλοίο χωρητικότητας 174.000-cbm “Hull 2801” (προσωρινή καταγραφή καθώς τελεί υπό ναυπήγηση). Το νέο ναυλοσύμφωνο θα έχει διάρκεια 7 έτη με option για άλλα τρία. Το πλοίο αυτό ήταν το μοναδικό νεότευκτο της ναυτιλιακής χωρίς πολυετές συμβόλαιο. Αυτή την περίοδο ναυπηγείται στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries της Νοτίου Κορέας και αναμένεται να παραδοθεί στη GasLog το 2018.

    Η Total θα ναυλώσει το πλοίο για μια μακρά περίοδο επτά χρόνων η οποία θα ξεκινήσει στα μέσα του 2018. Η τελική ημερομηνία έναρξης της χρονοναύλωσης θα καθοριστεί λίγο πριν τεθεί σε ισχύ το ναυλοσύμφωνο. Επιπλέον, στο συμβόλαιο έχει προστεθεί και η option επέκτασής του για άλλα τρία χρόνια.

    Έξι ακόμα νεότευκτα πλοία της GasLog έχουν σταθερά, μεγάλης διάρκειας ναυλοσύμφωνα που κυμαίνονται από 7 μέχρι και 10 έτη.

    Τα ημερήσια ναύλα – το ακριβές ποσό των οποίων η ναυτιλιακή επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει – βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με το μέσο ποσοστό μακροχρόνιας ναύλωσης της εταιρείας και τα ακαθάριστα έσοδα της σύμβασης αναμένονται να φτάσουν τα 190 εκ. δολάρια μέχρι τη λήξη της επταετούς περιόδου.

     Ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Paul Wogan, δήλωσε σχετικά με τη νέα συμφωνία με την Total ότι: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ναυλώσαμε το νεότευκτο πλοίο μας στην Total για επτά χρόνια. Η Total είναι κυρίαρχη εταιρεία στην παγκόσμια αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχουμε για την επέκταση του μακροχρόνιου πελατολογίου της GasLog”. Και συνέχισε τονίζοντας ότι “Τα ναύλα εμπίπτουν στο μέσο όρο της αγοράς και αντανακλούν την ανθεκτικότητα των μακροχρόνιων ναυλώσεων κόντρα στη μεταβλητότητα που παρουσιάζει η αγορά βραχυπρόθεσμα”.

    Η GasLog αποτελεί έναν ναυτιλιακό κολοσσό με διεθνή παρουσία. Διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο 18 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), 11 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, ενώ τα υπόλοιπα 7 είναι παραγγελίες νεότευκτων. Τέλος, η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ένα άνοιγμα και στον κλάδο των πλωτών τερματικών μονάδων αποθήκευσης και αεριοποίησης, τα λεγόμενα Floating Storage & Regasification Unit ή FSRU.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/clarksons-vouliaxan-ta-kerdi-ton-naftiliakon-sto-proto-examino-tou-2016/60183

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/entones-antidrasis-gia-schedio-tis-komision-na-epivali-telos-dialisis-sta-plia/60060

     



    ΣΧΟΛΙΑ