• Business

    Πήτερ Γεωργιόπουλος: Αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις της Genco με τις τράπεζες;

    πητερ γεωργιοπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Aegean Marine Petroleum Network


    Η ναυτιλιακή Genco Shipping & Trade, συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Πήτερ Γεωργιόπουλου, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται ένα βήμα προτού “κλειδώσει” τη συμφωνία με τους πιστωτές της, αφότου έγινε γνωστό ότι στα τέλη Αυγούστου δόθηκε στην εταιρεία προθεσμία δύο εβδομάδων για να ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων.

    Πηγές της αγοράς υποστηρίζουν πως “Όλα πάνε καλά” και ότι “είναι απλά θέμα χρόνου”, καθώς αναμένεται το ερχόμενο διάστημα η ναυτιλιακή να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεών της με τις πιστώτριες τράπεζες.

    Όπως μετέδιδε το mononews.gr στις 13 Ιουνίου, το σχέδιο αναχρηματοδότησης που έχει συμφωνηθεί προϋποθέτει μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 125 εκατ. δολαρίων, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις για περίπου 62 εκατ. δολάρια από τις Centerbridge Partners, Apollo Global Management and Strategic Value Partners, που μαζί έχουν το 62% των κοινών μετοχών της Genco.

    Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αρχικά είχαν εμφανιστεί διστακτικοί – λόγω της γενικότερης κατάστασης της αγοράς ξηρού φορτίου που παραμένει πολύ δύσκολη μιας και η κρίση συνεχίζεται – όταν η ναυτιλιακή είχε προσπαθήσει να πουλήσει αυτές τις μετοχές τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, όμως η Genco κατόρθωσε να πείσει τις πιστώτριες τράπεζες να κάνουν υπομονή μέχρι και τα τέλη του Σεπτεμβρίου ώστε να μπορέσει στο διάστημα αυτό να ξεκινήσει νέο επενδυτικό γύρο.

    Σε αυτό το σημείο τονίζεται ότι η εταιρεία έχει πλέον περιθώριο μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρώσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων, ενώ προτού λάβει αυτή τη χρονική επέκταση, το πρόγραμμα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ήδη από τις 31 Αυγούστου. Το γεγονός αυτό συνδέεται άρρηκτα με τη συμφωνία αναχρηματοδότησης που είχε υπογράψει με τους πιστωτές της στις 8 Ιουνίου με αντικείμενο τη δανειοδότηση ύψους 400 εκατ. δολαρίων, ώστε να αναχρηματοδοτηθούν έξι δάνεια και πιστωτικές διευκολύνσεις με υπολειπόμενο ποσό αρχικού κεφαλαίου κοντά στα 450 εκατ. δολάρια.

    Όπως υποστηρίζουν οι πηγές, η Genco είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και να βάλει τέλος σε μια μεγάλη και δύσκολη περίοδο διαπραγματεύσεων που έχει ξεκινήσει από το Μάιο.

    Υπενθυμίζεται ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Nordea Bank, Skandinaviska Enskilda Banken, DVB Bank, ABN Amro, Credit Agricole Corporate and Investment Bank, Deutsche Bank, Credit Industriel et Commercial και BNP Paribas είναι εκείνα που έχουν συμφωνήσει να χορηγήσουν το νέο δάνειο στη ναυτιλιακή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/p-tsakos-sinechizete-sirial-athos-para-ti-dikeosi-tou-efoplisti-citgo-askise-efesi/73010

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giannis-samartzis-exipnes-kinisis-ischiropii-stolo-tou-en-meso-krisis/72931

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/nikos-tsakos-chamilotera-kerdi-sto-v-trimino-alla-eviones-prooptikes-gia-tin-ten/72984



    ΣΧΟΛΙΑ