• Business

    Πήτερ Γεωργιόπουλος: Έκπληξη τα κέρδη της Aegean Marine για το β’ τρίμηνο του 2016

    Πήτερ Γεωργιόπουλος. Εφοπλιστής.


    Ευχάριστα τα νέα για τη ναυτιλιακή Aegean Marine Petroleum Network Inc., συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Πήτερ Γεωργιόπουλου, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή αύξηση στα καθαρά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 της τάξεως του 30%. Σχεδόν, διπλάσια, δηλαδή από τα κέρδη που κατέγραψε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.

    Αναλυτικά, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν στα 13,5 εκ., ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015 είχαν ανέλθει στο ποσό των 7,1 εκ. δολαρίων.

    Η εισηγμένη στο δείκτη NYSE εταιρεία φαίνεται να τα πήγε ιδιαίτερα καλά παρά την πτώση της τάξεως του 18,2% που σημειώθηκε στα έσοδα σε ετήσια βάση, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 987 εκ. δολάρια. Όμως, αυτή η πτώση αντισταθμίστηκε καθώς τα λειτουργικά κόστη της Aegean Marine μειώθηκαν κατά 26,6% και διαμορφώθηκαν στα 894 εκ. δολάρια.

    Ο πρόεδρος της Aegean Marine, κ. Νικόλας Ταβλάριος, δήλωσε ότι “Πετύχαμε ισχυρά λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και είμαστε ικανοποιημένοι από τη δυναμική με την οποία έχουμε εισέλθει στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2016, πετύχαμε αύξηση του όγκου των πωλήσεων και βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας σε πολλές αγορές-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων και των νέων αγορών στις οποίες εισήλθαμε, τη Νότιο Αφρική και τη Βραζιλία.

    aegean marine
    Νικόλας Ταβλάριος. Προεδρος Aegean Marine Petroleum Network Inc.

    Τα αποτελέσματά μας ενισχύθηκαν από τις πρωτοβουλίες που πήραμε για να ισχυροποιήσουμε την παγκόσμια παρουσία μας και το γεωγραφικό μας αποτύπωμα. Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στην πώληση μη βασικών πλοίων του στόλου μας θα οδηγήσει σταδιακά σε μείωση του λειτουργικού κόστους και θα ευθυγραμμιστεί με τους στόχους μας για στρατηγική κατανομή των πόρων μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις μεταβολές της ζήτησης και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις αγορές οι οποίες διακρίνουμε ότι έχουν δυνατότητες”.

    Ο κ. Ταβλάριος κατέληξε σημειώνοντας ότι η ναυτιλιακή πιστεύει πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τη συνέχιση της ανάπτυξης για το έτος 2016 και παραμένει βέβαιος πως η Aegean Marine θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα και να αυξάνει τον όγκο των πωλήσεων ώστε να διατηρεί ισχυρή την αξία της μετοχής της.

    Από τη μεριά του, δηλώσεις έκανε και ο κ. Σπύρος Γιαννιώτης, ο οικονομικός διευθυντής της Aegean Marine, ο οποίος υποστήριξε ότι “Κατά τη διάρκεια του τριμήνου πετύχαμε ισχυρό προσαρμοσμένο EBITDA ανά μετρικό τόνο καυσίμων που πουλήθηκαν, ύψους 9,26 δολαρίων, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξεως του 43,8% σε τριμηνιαία βάση. Και ενώ πετύχαμε ισχυρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, πιστεύουμε ότι το προσαρμοσμένο EBITDA ανά μετρικό τόνο καυσίμων που πουλήθηκαν επιδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις βελτιωμένες μας επιδόσεις.

    Στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, καταγράψαμε επίσης αύξηση της τάξεως του 29,9% σε ετήσια βάση στους όγκους και βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας χωρίς να αυξήσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα. Η οικονομική μας ευελιξία και ο ισχυρός μας ισολογισμός παραμένουν σημαντικοί παράγοντες διαφοροποίησης στον κλάδο που δραστηριοποιούμαστε. Οι πωλήσεις των δύο πλοίων που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του τριμήνου, μας επέτρεψαν να εξοφλήσουμε χρέος ύψους 5 εκ. δολαρίων και αναμένεται να μας βοηθήσουν επίσης να αφαιρέσουμε περίπου 6,4 εκ. δολάρια από τα λειτουργικά μας έξοδα σε ετήσια βάση. Έχουμε καταφέρει και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ισχυροποίηση του ισολογισμού μας και να πετυχαίνουμε αποτελέσματα για όλους τους μετόχους της Aegean”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/lithike-mistirio-pios-ine-o-thesmikos-ependitis-pou-evale-5-ekat-dolaria-sti-seanergy/66995

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/67003-2/67003

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pesmena-alla-entos-stochon-ta-kerdi-tis-aegean-marine-sto-trimino/48205



    ΣΧΟΛΙΑ