ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενέργεια, ναυτιλία και μεταφορές.. περιελάμβανε το μενού του χθεσινοβραδινού δείπνου με θέα την Ακρόπολη που πραγματοποιήθηκε στο King George μεταξύ του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος και κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών, υπουργών και πολιτικών.
Εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρηματικών κλάδων, οι επικεφαλής των τραπεζών, ο Κεντρικός Τραπεζίτης και υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική για νέες επενδύσεις που δημιουργεί η νέα κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήλθαν οι επιχειρηματίες Σωκράτης Κόκκαλης, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Δημήτρης Κοπελούζος, Παναγιώτης Τσάκος των ομώνυμων ομίλων, ο εφοπλιστής Θοδωρής Βενιάμης, ο επιχειρηματίας κ. Θανάσης Λασκαρίδης, ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners, ο βιομήχανος Νίκος Μπακατσέλος, και από το χώρο των τηλεπικοινωνιών οι κ.κ. Χάρης Μπρουμίδης της Vodafone, Νίκος Ζαρκαλής της Wind και Μιχάλης Τσαμάζ της Cosmote αλλά και ο Θοδωρής Κυριακού ιδιοκτήτης του Antennatv. Επίσης παραβρέθηκαν οι επικεφαλής πολυεθνικών διαφημηστικών εταιρειών οι κ.κ. Κοτιώνης και Πασσάς. Επίσης στο δείπνο παραβρέθηκαν ο Κεντρικός τραπεζίτης κ. Γιάννης Στουρνάρας, οι επικεφαλής των 4 συστημικών τραπεζών κ. Χρήστος Μεγάλου, Παύλος Μυλωνάς, Φωκίων Καραβίας και Βασίλης Ψάλτης αλλά και ο κ. Αντώνης Σαμαράς και οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης και Α. Γεωργιάδης.
Οι έλληνες επιχειρηματίες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ελληνική οικονομία, και τόνισαν ότι η ήδη η θετική πορεία έχει ξεκινήσει. Ο Γουίλμπουρ Ρος από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα των αμερικανικών επιχειρήσεων είναι σημαντικό. Κι αυτό, όπως εξήγησε, επειδή το Ευρώ δημιουργεί ευκαιρίες, όπως και διότι η Ελλάδα έχει επιδείξει ότι έχει αντιμετωπίσει, πραγματικά, την κρίση, έχοντας ως στόχο την επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που δεν υφίστατο πριν από μερικά χρόνια.
Σημειώνεται ότι στις 25 Σεπτεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ τη Νέα Υόρκη και θα είναι προσκεκλημένος του κ. Ρος σε γεύμα με Αμερικανούς Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γλυφάδα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 46χρονος πατροκτόνος
- Πετρέλαιο: Νέο υψηλό 4μήνου στα $70 το βαρέλι καθώς ο Τραμπ εντείνει τις απειλές στο Ιράν
- Μία πρώτη ματιά στο υπερσύγχρονο δίκτυο καταστημάτων της Allwyn – Δείτε πώς μεταμορφώθηκε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ σε Allwyn store
- ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά €6,325 δισ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Δεκέμβριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.