• Business

    Ποιος επενδυτής με περιουσία 5 δισ. δολάρια λέει ότι “το bitcoin είναι το γρηγορότερο άλογο”

    Paul Tudor Jones II


    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Tudor Jones ΙΙ το 2019 έκανε μια πρόβλεψη για τον χρυσό.

    Ο ιδρυτής του Tudor Investment Corporation (που είχε προβλέψει την Μαύρη Δευτέρα  του 1987 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και είχε κερδίσει 100 εκατ. δολάρια)  είχε αναφέρει ότι εάν φτάσει στα 1400 δολάρια η ουγκιά τότε το επόμενο βήμα θα είναι τα 1700 δολάρια η ουγκιά.

    Για την ακρίβεια σε μια συνέντευξή του στο Bloomberg πέρυσι τον Ιούνιο, ο Jones είχε πει πως εάν ο χρυσός “φτάσει στα 1.400, τότε θα πεταχτεί αρκετά γρήγορα στα 1.700”, σχολιάζοντας την προοπτική ραγδαίας ανόδου της τιμής του πολύτιμου μετάλλου.

    Ο Jones (η περιούσιά του φτάνει τα 5,1 δις δολάρια) είχε πει ότι το μείγμα της στρατηγικής της  Fed και των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων δημιουργούν μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα για την αγορά χρυσού και μετοχών, το οποίο αποδείχθηκε μια στρατηγική νίκης.

    Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε την Πέμπτη στα 1.725,80 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας κερδίσει 13,4% μέχρι στιγμής το 2020 και 34,4% τους τελευταίους 12 μήνες.

    Τώρα ο Jones λέει πως το bitcoin, το αμφιλεγόμενο ψηφιακό νόμισμα, τού θυμίζει χρυσό στη δεκαετία του 1970 και μπορεί να είναι το καλύτερο μέσο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού στην εποχή του κορονοϊού.

    Ο φημισμένος επενδυτής hedge-fund, σε πρόσφατο ερευνητικό σημείωμα, επικαλέστηκε τα πρωτοφανή μέτρα τυπώματος χρήματος και τόνωσης της οικονομίας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 ως βασικούς λόγους πίσω από το φρέσκο ενδιαφέρον του για το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

    “Η καλύτερη στρατηγική μεγιστοποίησης κέρδους είναι να κατέχεις το γρηγορότερο άλογο”, ανέφερε ο Jones σε ένα σημείωμα για τις προοπτικές της αγοράς.

    Ο Jones λέει ότι η επένδυση τού θυμίζει τον χρυσό τη δεκαετία του 1970.

    Ο Jones θα εστιάσει στην τοποθέτηση στοιχημάτων υπέρ του bitcoin στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων της CME Group, όπου το συμβόλαιο του bitcoin, παράδοσης Ιουνίου άγγιξε το υψηλό των 10.155 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

    Τα futures του bitcoin στη βάση του πιο ενεργού συμβολαίου έχουν ενισχυθεί κατά σχεδόν 38% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα και σχεδόν 70% τους τελευταίους 12 μήνες, υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι του χρυσού.



    ΣΧΟΛΙΑ