• Business

    Ποιος εφοπλιστής έχει το πιο ακριβό πλοίο του ελληνόκτητου στόλου

    Bulk carrier ναυτιλία ναυλαγορά



    Στα 199,07 εκατ. ευρώ ανέρχεται η εμπορική αξία του πλοίου Maran Gas Agamemnon, χωρητικότητας 174.000 cbm, που κατασκευάστηκε φέτος στα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries. Σύμφωνα με το VesselsValue, το συγκεκριμένο πλοίο μεταφοράς LNG, το οποίο απέκτησε πριν λίγο καιρό η Maran Gas Maritime, η ναυτιλιακή εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Αγγελικούση, είναι το πιο ακριβό πλοίο του ελληνόκτητου στόλου.

    Ο Έλληνας εφοπλιστής είναι γνωστός για το μεγάλο στόλο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που κατέχει και που τον κατατάσσει στη λίστα με τους πιο ισχυρούς πλοιοκτήτες του συγκεκριμένου κλάδου. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ακολουθεί συντηρητική στρατηγική στην επέκταση του στόλου του, με προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις, η Maran Gas έχει στην κατοχή της 30 πλοία, τα οποία, μάλιστα, ταξιδεύουν υπό ελληνική σημαία.

    most valuable

    Σημειώνεται ότι η Ελλάδα παραμένει κυρίαρχη δύναμη στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Με βάση τα στοιχεία της VesselsValue, ο ελληνόκτητος στόλος έχει τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως, που ανέρχεται στα 90,16 δισ. δολάρια (σχεδόν το 15% του παγκόσμιου στόλου) και αποτελείται από 4.435 πλοία.greek fleet

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afti-ine-i-naftiliaki-pou-mpeni-dinamika-stin-agora-metaforas-fortiou/50777

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/sto-stochastro-tis-ns-lemos-dio-aframax-ton-nafpigion-daehan/50618

     



    ΣΧΟΛΙΑ