• Business

    Ποιος δισεκατομμυριούχος θα ξοδέψει 8 εκατ. δολάρια για μία θέση στο διαστημόπλοιο του Bezos

    • Bloomberg
    Jeff Bezos

    Jeff Bezos


    Ο Ken Griffin, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του hedge fund Citadel, εξασφάλισε ένα εισιτήριο για μία θέση στο New Shepard, το διαστημικό αεροσκάφος του Jeff Bezos, προσφέροντας 8 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

    Ωστόσο, όπως διευκρίνισε δεν σκοπεύει να ταξιδέψει ο ίδιος. Θα δώσει τη θέση του σε έναν δάσκαλο δημόσιου σχολείου της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα συνταξιδέψει με έναν ακόμη εκπαιδευτικό που έχει ήδη προγραμματιστεί να βρίσκεται στην πτήση.

    «Ελπίζω ότι αυτή η στιγμή θα πυροδοτήσει τη φαντασία των μαθητών μας και θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά να ξεπεράσει τα όρια του τι μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα, υπογραμμίζοντας τον εξαιρετικό ρόλο που παίζουν οι δάσκαλοί μας στις ζωές των παιδιών μας», είπε ο Griffin σε δήλωση του.

    Η πτήση έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

    Ο Διευθυντής Τεχνολογίας της Citadel, Umesh Subramanian έκανε την τελική προσφορά για λογαριασμό του Griffin. Ο Mike Novogratz είχε σηκώσει το χέρι του κάνοντας πρόταση για 4 εκατομμύρια δολάρια.

    Η δημοπρασία διεξήχθη από τη Lydia Fenet του οίκου Christie’s.

    Η εκδήλωση απέφερε 126 εκατομμύρια δολάρια, που διατέθηκαν για τις πρωτοβουλίες του φιλανθρωπικού οργανισμού Robin Hood για την καταπολέμηση της φτώχειας στη Νέα Υόρκη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Πώς να προστατευτείτε από τον πληθωρισμό και τις υψηλές τιμές

    Warren Buffett: Αποκαλυπτικός στη νέα του συνέντευξη-Τι είπε για Elon Musk, Jeff Bezos και Bill Gates



    ΣΧΟΛΙΑ