• Business

    Ποιο είναι το περιθώριο ανόδου της μετοχής του ΟΤΕ. Γιατί οι αναλυτές βελτίωσαν την τιμή-στόχο

    DOW JONES


    Υψηλότερα εώς και 35% από τα τρέχοντα επίπεδα θέτουν την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ οι αναλυτές, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2016 του Οργανισμού.

    Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley, αναβαθμίζει τη σύσταση για τον τίτλο σε overweight και δίνει τιμή στόχο τα 12,5 ευρώ, με τους αναλυτές της να χαρακτηρίζουν ελκυστική την τρέχουσα αποτίμηση.

    Σύμφωνα με το διεθνή οίκο, η μακροοικονομική εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη και έτσι προχώρησε σε μείωση του premium ρίσκου στα μοντέλα της στο 6% από 9,5% και σε μηδενική στάθμιση ενδεχόμενου grexit από 45% που ήταν η προηγούμενη στάθμιση.

    Την ίδια ώρα, στα 11 ευρώ από 10,5 ευρώ προηγουμένως, αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Euroxx, διατηρώντας τη σύσταση overweight. Οι αναλυτές της σχετίζουν την αύξηση στην τιμή-στόχο με τη μείωση του ρίσκου της χώρας και το χαμηλότερο καθαρό χρέος του ΟΤΕ.

    Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει μεικτά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρίας και περικόπτει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του οργανισμού ως το 2018 κατά 15-18%, λόγω χαμηλότερης κερδοφορίας της Cosmote και μειωμένων εσόδων στη Romtelecom.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή του ΟΤΕ έχει καταγράψει χαμηλότερο κλείσιμο έτους, στις 19 Φεβρουαρίου, όταν τερμάτισε στα 6,85 ευρώ, ενώ κατά τη σημερινή συνεδρίαση η τιμή της ξεπέρασε τα 9 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/elpe-afximeni-refstotita-ke-thetikes-prooptikes/44782

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/megali-itta-gia-ton-petro-pappa-aporrifthike-i-efesi-gia-to-res-cogitans-sti-vretania/44698

     



    ΣΧΟΛΙΑ