• Business

    Ποιοι είναι οι Ολλανδοί σύμμαχοι του Γ. Περιστέρη

    • NewsRoom


    Συμμετοχή άνω του 5% στη ΓΕΚ Τέρνα απέκτησε, μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής η Reggeborgh Invest, η εταιρεία μέσω της οποίας επενδύει ο όμιλος Wessels, ο οποίος ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels, έναν από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, με ιστορία που ξεκινάει το 1854.

    Η VolkerWessels έχει σήμερα παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα γύρω στα 5,7 δισ. ευρώ το 2017.

    Η Reggeborgh Invest, μέσω των οποίων επενδύει η οικογένεια Wessels έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.

    Σε σχετική ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Reggeborgh Invest δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

    -Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη συναλλαγή: 1.432.213, ήτοι ποσοστό 1,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

    -Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά τη συναλλαγή: 9.706.076, ήτοι ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 9,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.



    ΣΧΟΛΙΑ