• Business

    Κυριάκος Πιερρακάκης: Το μέλλον είναι ψηφιακό – 5.000 διαδικασίες θα ψηφιοποιηθούν την επόμενη τετραετία


    Σε μία λαμπρή εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και πολλών υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, «γιόρτασε» ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τα 3 χρόνια του gov.gr αναφερόμενος εκτενώς στο έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την λειτουργία του.

    Στην αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το παρών έδωσαν εκτός των άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Παπαθανάσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Νίκος Πλακιωάκης αλλά και ο πρέσβης των ΗΠΑ, κ. Τζορτζ Τσούνης.

    Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι το μέλλον είναι ψηφιακό και η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη να ακολουθήσει. Αναφερόμενος στο έργο του μίλησε για τις ψηφιακές συναλλαγές που έφτασαν το 2022 τα 772 εκατομμύρια όταν το 2018 ήταν μόλις 9 εκατομμύρια, το οποίο μεταφράζεται σε πάνω από 100 ουρές που γλιτώνει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο ένας πολίτης.

    Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ο κ.Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις επιτυχίες του υπουργείου, τοποθετώντας «πρώτο και καλύτερο» την υπηρεσία «112», ενώ μίλησε και για την πανδημία και το γνωστό σε όλους 13033 αλλά και τα ψηφιακά ραντεβού για τον έγκαιρο εμβολιασμό των πολιτών. Ταυτόχρονα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, πρωτοβουλία της ελληνική κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια πρόταση η οποία «πέρασε» από τους Ευρωπαίους εταίρους, για τον λόγο ότι η Ελλάδα είχε ένα πλήρες ψηφιακό σύστημα το οποίο μπορούσε να παράξει το πιστοποιητικό.

    Αναφερόμενος στο myhealth ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η υπηρεσία ήδη τρέχει και είναι το «πρόπλασμα» του ψηφιακού ιατρικού φακέλου, ενώ παράλληλα έδωσε έμφαση  στην δράση που τρέχει το υπουργείο για να μετατρέψει και τους 332 δήμους της χώρας σε Smart Cities, ώστε να εισέλθουν και αυτοί στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

    Η στροφή της Ελλάδας στον «ψηφιακό κόσμο» έφερε και τις αναμενόμενες επενδύσεις τόνισε ο κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στις επενδύσεις της Google και τα Data Center από Microsoft και Digital Realty.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Γινόμαστε επιτέλους σοβαρό κράτος

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «γινόμαστε επιτέλους σοβαρό κράτος που σέβεται τον πολίτη και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης. Το εγχείρημα της ψηφιακής διακυβέρνησης έχει τύχει πιστεύω καθολικής αναγνώρισης».

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και αυτός με τη σειρά του αναφορά στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρείες κολοσσούς όπως η Google και η Microsoft τονίζοντας ότι «η παρουσία τόσων μεγάλων κολοσσών από το χώρο της τεχνολογίας στη χώρα μας συνδέεται προφανώς και με το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε άλματα στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, και βέβαια στην πολιτική της κυβέρνησης να μεταφέρει όλα τα δεδομένα του κράτους στο cloud, στο υπολογιστικό νέφος. Όλα αυτά είναι πολιτικές που, όπως αντιλαμβάνεστε, συνδέονται η μία με την άλλη»

    Η χώρα μετατρέπεται και σε πόλο υψηλής τεχνολογίας., επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Γινόμαστε σοβαρό κράτος που σέβεται τον πολίτη και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ