• Business

    Ποια είναι τα «κατεστημένα συμφέροντα» στα οποία αναφέρεται ο Νίκος Καραμούζης; Θα δώσει ονόματα;

    • NewsRoom
    Νίκος Καραμούζης

    Νίκος Καραμούζης. Πρόεδρος Eurobank


    Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης, άφησε η αναφορά του προέδρου της Eurobank Νίκου Καραμούζη κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, σε «κατεστημένα συμφέροντα» τα οποία, όπως είπε, κρατούν δέσμια την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.  «Κλειδί για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η απελευθέρωσή της από τα δεσμά του κρατισμού, της γραφειοκρατίας, του συντεχνιασμού, των ιδεολογικών εμμονών, των κατεστημένων συμφερόντων και του ατελούς ανταγωνισμού», ήταν η «μετέωρη» επισήμανση του επικεφαλής της Eurobank, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η προτροπή του προς τον επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει τις προοπτικές της χώρας. «Να απαιτούμε, αλλά και να συμβάλλουμε.

    Να διαφωνούμε αλλά και να προτείνουμε», ανέφερε με νόημα, καλώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα να δείξει «εθνική αυτοπεποίθηση» και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας.

    Ποια όμως είναι τα κατεστημένα συμφέροντα στα οποία αναφέρεται ο κ. Καραμούζης και για ποιον «ατελή ανταγωνισμό» μιλά; Όπως και τα ευχολόγια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εύκολες είναι και οι έωλες καταγγελίες για συμφέροντα χωρίς όμως να δίνονται ονόματα και συγκεκριμένα στοιχεία.

    Φωτογραφία από την Γενική Συνέλευση της Eurobank
    Φωτογραφία από την Γενική Συνέλευση της Eurobank

    Μετά απ’ όσα είπε στη γενική συνέλευση των μετόχων, ο πρόεδρος της Eurobank οφείλει να βγει και να πει ανοικτά ποια είναι αυτά τα συμφέροντα που αποτελούν τροχοπέδη για την αναπτυξιακή προσπάθεια και κυρίως να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «κατεστημένα» που χρησιμοποίησε…Να βγει να πει ποιοι είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που αποτελούν κατεστημένα συμφέροντα;

    Νίκος Καραμούζης. Πρόεδρος Eurobank
    Νίκος Καραμούζης. Πρόεδρος Eurobank

    Μήπως δεν τολμάει να τα κατονομάσει επειδή και ο ίδιος τα τελευταία 20 χρόνια είναι κορυφαίος τραπεζίτης της χώρας (υποδιοικητής της Εθνικής, Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Eurobank επί Σπύρου Λάτση, διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τραπεζας και τώρα πρόεδρος της Eurobank) και άρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κατεστημένου όπως το ονομάζει ο ίδιος; (χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να είμαι μεμπτό η κατακριτέο)

    Για τα πράγματα που δεν μπορείς να μιλήσεις, πρέπει να σωπαίνεις. (Λούντβιχ Βίτγκενστάιν 1889-1951 , Αυστριακός φιλόσοφος)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

    http://www.mononews.gr/gia-ta-noumera-gia-tous-paretithite-teliosate-lazopoulou-pros-maximou-video/53582

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-tin-pagomeni-porta-tis-ekt-chtipai-louka-katseli-pious-tha-di-ke-ti-tha-sizitisi/53432



    ΣΧΟΛΙΑ