• Business

    Άννα Αγγελικούση: Έκλεισε συμφωνία ρεκόρ

    Οι κύριες Άννα Αγγελικούση , Θάνου και ο εφοπλιστής κ. Παναγιώτης Τσάκος


    Μία εντυπωσιακή για τα δεδομένα της αγοράς συμφωνία πέτυχε η ναυτιλιακή εταιρεία Alpha Bulkers, συμφερόντων της Άννας Αγγελικούση, με την ECTP για τη ναύλωση ενός πλοίου τύπου capesize.

    Όπως έγινε γνωστό, το χωρητικότητας 179.300 dwt bulker Alpha Freedom (κατασκευής 2015) ναυλώθηκε από την ECTP για περίοδο 11 έως 13 μηνών έναντι 14.000 δολαρίων ημερησίως. Πρόκειται για την την υψηλότερη τιμή ναύλωσης που έχει πιάσει πλοίο αυτής της κατηγορίας εδώ και πάνω από έναν χρόνο, και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2015, σύμφωνα με τον αναλυτή Frode Morkedal της Clarksons Platou Securities.

    Την ίδια στιγμή βέβαια που η Alpha Bulkers “ταράζει τα νερά” στην αγορά του ξηρού φορτίου, η Άννα Αγγελικούση κινείται δυναμικά και στον χώρο των τάνκερ, στρέφοντας την προσοχή της σε δεξαμενόπλοια τύπου VLCC.

    Όπως γράφαμε πρόσφατα στο mononews.gr, η ναυτιλιακή εταιρεία Pantheon Tankers Management, της οποίας ηγείται η αδελφή του πανίσχυρου Γιάννη Αγγελικούση, ήδη έχει στην κατοχή της στόλο που αποτελείται από 8 VLCCs, με νεότερο όλων το Sea Pearl (χωρητικότητας 299.952-dwt και κατασκευής 2017), το οποίο παραδόθηκε στην εταιρεία μόλις στις 26 Ιανουαρίου και κατασκευάστηκε στα HHI.

    Οι brokers ισχυρίζονται ότι η Pantheon σκέφτεται σοβαρά να επενδύσει στην κατασκευή ακόμη 2 VLCCs, χωρίς να κάνουν ξεκάθαρο το ποια ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας θα προτιμήσει – τα VLCCs του στόλου της έχουν χτιστεί τόσο στα HHI όσο και στα Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), τα οποία είναι τα τέταρτα μεγαλύτερα ναυπηγεία στον κόσμο και ένα από τα τρία μεγαλύτερα της ασιατικής χώρας.

    Γεγονός είναι ότι οι νοτιοκορεάτικες γιάρδες πρωτοστατούν στα ναυπηγικά προγράμματα που αφορούν την κατασκευή δεξαμενόπλοιων γενικότερα, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ναυλομεσιτική εταιρεία Affinity, εκεί χτίζονται την τρέχουσα περίοδο περί τα 196 κομμάτια, συνολικής χωρητικότητας  27,3 εκατ.-dwt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ναυτιλία: Η μείωση της χωρητικότητας η μόνη πρόταση για μακροχρόνια ανάκαμψη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη από Barclays: Πώς η έκθεση του ΔΝΤ καθόρισε την απόφαση του Eurogroup

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 10 δισεκατομμυριούχοι (και ένας πασίγνωστος Έλληνας) που έχουν κάνει φυλακή



    ΣΧΟΛΙΑ