• Business

    Ποιά διάσημη εταιρεία που αγαπάνε οι γυναίκες τριπλασίασε τα κέρδη της γιατί μείωσε τις τιμές της;


    Οι πωλήσεις της βρετανικής εταιρείας Mulberry ακολουθούσαν τα τελευταία χρόνια πτωτική πορεία, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Έτσι, η εταιρεία αναγκάστηκε να υιοθετήσει μια νέα πολιτική μείωσης των τιμών και δημιουργίας νέων σχεδίων, γεγονός που, όπως φαίνεται, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του παλιού πελατολογίου της.

    Mulberry 2

    Οι προσπάθειες της Mulberry να καταστεί μια πιο οικονομική και προσιτή πολυτέλεια έχουν ευοδωθεί, δίνοντάς της την ευκαιρία να ανακάμψει, έπειτα από μερικές καταστροφικές χρονιές. Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει περισσότερα εργοστάσια στην Αγγλία, αν συνεχίσει την ανοδική της πορεία, αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το βρετανικό DNA είναι διάχυτο στις δημιουργίες του οίκου και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του.

    Στις 31 Μαΐου, τα κέρδη της εταιρείας, πριν τους φόρους, ανήλθαν στα  £6.2 εκατομμύρια, από τα  £1.9 εκατομμύρια της περσινής χρονιάς. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8%, αγγίζοντας τα £118.7 εκατομμύρια. Αυξήσεις σημειώθηκαν και στις online αγορές. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και για τα έσοδα από τις χονδρικές πωλήσεις, τα οποία μειώθηκαν κατά περίπου £1 εκατομμύριο.

    Mulberry 3

    Τον ίδιο αγώνα, βέβαια, δίνουν και άλλες πολυτελείς μάρκες, όπως είναι οι Burberry, Giorgio Armani και Hugo Boss, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

    Εκπρόσωποι της Mulberry αναφέρουν πως η πρώτη συλλογή της εταιρείας, από το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, Johnny Coca, που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου το Φεβρουάριο, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στον Τύπο και τους συνεργάτες της εταιρείας. Τα πρώτα δείγματα της συλλογής έκαναν την εμφάνισή τους στα καταστήματα τον Απρίλιο, ενώ η ολοκληρωμένη σειρά θα βρίσκεται στα ράφια τον Αύγουστο.

    Mulberry 5

    Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ των £500 και £995, ενώ σε εξίσου μειωμένη τιμή μπορεί κανείς να βρει και τη bestseller τσάντα της εταιρείας, Bayswater and the Lily, που πήρε το όνομά της από το μοντέλο Lily Cole.

    Φαίνεται, λοιπόν, πως οι κινήσεις της Mulberry για ανάκαμψη έχουν θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις της, με το διευθύνoντα σύμβουλο της εταιρείας να δηλώνει: “Η Mulberry έχει σημειώσει σημαντική οικονομική πρόοδο κατά τη διάρκεια του έτους, με μια σταθερή ανάπτυξη.” 

    Μερικές από τις διάσημες που αγαπάνε και εμπιστεύονται τον οίκο είναι:

    Η Cara Delevingne στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο
    Η Cara Delevingne στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο
    Alexa Chung
    Alexa Chung
    Η Eva Longoria με μια μωβ Bayswater τσάντα
    Η Eva Longoria με μια μωβ Bayswater τσάντα
    Kate Moss
    Kate Moss
    Poppy Delevingne
    Poppy Delevingne
    Blake Lively
    Blake Lively

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/tis-epomenes-imeres-o-stavros-lekkakos-analamvani-proedros-stin-attica-bank/54098

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/agoraste-zara-ke-ochi-iampm-afti-ine-stratigiki-ton-ispanon-pou-dielise-tous-souidous/54112



    ΣΧΟΛΙΑ