• Pharma & Health

    Sanofi: Διψήφια αύξηση των κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή το 4ο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Paul Hudson, CEO of Sanofi

    Paul Hudson, CEO of Sanofi


    Διψήφια αύξηση των κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή το 4ο τρίμηνο του 2020 σε σταθερές τιμές συναλλάγματος κατέγραψε η Sanofi

    Η αύξηση των πωλήσεων ανήλθε σε 4,2% και των κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή σε 9,8% το 4ο τρίμηνο του 2020 σε σταθερές τιμές συναλλάγματος.

    • Οι πωλήσεις της μονάδας Ειδικής Φροντίδας αυξήθηκαν κατά 18,3%, ενισχυμένες από την ισχυρή επίδοση του dupilumab (+54,2%, ανήλθαν σε €982 εκατομμύρια).

    • Οι πωλήσεις της μονάδας Εμβολίων αυξήθηκαν κατά 14,6%, ενισχυμένες από την υψηλή ζήτηση για διαφοροποιημένα αντιγριπικά εμβόλια και τη σταθερή ανάπτυξη των συνδυαστικών εμβολίων ενάντια στον κοκκύτη, στην πολιομυελίτιδα και στον αιμόφιλο της ινφλουένζας τύπου β [Hib] (PPH).

    • Οι πωλήσεις της μονάδας Γενικών Φαρμάκων μειώθηκαν κατά 7,5%, αντικατοπτρίζοντας τις μειωμένες πωλήσεις του τομέα Διαβήτη στις ΗΠΑ, το περιβάλλον που διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19 και της αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου.

    • Οι πωλήσεις του τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας μειώθηκαν κατά 3,0% λόγω των μειωμένων πωλήσεων του χαρτοφυλακίου στην κατηγορία του Βήχα & Κρυολογήματος στην Ευρώπη, που εν μέρει αντισταθμίστηκαν από τις επιδόσεις των προϊόντων στην κατηγορία της Υγείας του Πεπτικού Συστήματος.

    • Η μόχλευση των κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή οφείλεται στην προτεραιοποίηση στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης και στη συνεχή υλοποίηση πρωτοβουλιών έξυπνης διαχείρισης δαπανών.

    • Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,4% και τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή παρέμειναν σταθερά σε στοιχεία αναφοράς, ως αποτέλεσμα της συνολικής αρνητικής επίπτωσης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

    Επιδόσεις για το οικονομικό έτος 2020

    • Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,3% στα €36.041 εκατομμύρια, ενισχυμένες από το dupilumab (€3.534 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 73.9%) και τη μονάδα Εμβολίων.

    • Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή ανήλθαν σε €5,86, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,9% σε στοιχεία αναφοράς και 9,2% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για αύξηση μεταξύ 7% και 8%.

    • Το 2020, πραγματοποιήθηκε εξοικονόμηση δαπανών ύψους €1.680 εκατομμυρίων, εκ των οποίων το 60% περίπου επανεπενδύθηκε.

    • Τα κέρδη ανά μετοχή βάσει IFRS ανήλθαν σε €9,82 (αύξηση κατά 338,4%), αντικατοπτρίζοντας κεφαλαιακό κέρδος από πωλήσεις της συμμετοχής στην Regeneron.

    • Είσοδος σε βιώσιμο χρηματοοικονομικό τοπίο με δύο ανανεούμενες πιστωτικές διευκολύνσεις, που συνδέονται με επιλεγμένους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI) όσον αφορά στη βιωσιμότητα.

    • Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 4 Φεβρουαρίου, προτάθηκε ετήσιο μέρισμα €3,20.

    Οικονομική πρόβλεψη για το 2021

    • Η Sanofi αναμένει ότι τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή(1) για το 2021 θα σημειώσουν υψηλή μονοψήφια αύξηση σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων. Εφαρμόζοντας τον μέσο όρο των συναλλαγματικών ισοτιμιών του Ιανουαρίου 2021, η αρνητική επίπτωση του συναλλάγματος στα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή για το 2021 υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ -4,5% και -5,5%.

    Ο κ. Paul Hudson, Chief Executive Officer της Sanofi, σχολίασε:

    «Ενώ το προηγούμενο έτος έκρυβε εξαιρετικές προκλήσεις για όλους, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη σημαντική πρόοδο που σημειώσαμε με σκηνικό μια παγκόσμια πανδημία. Οι ομάδες μας ανά τον κόσμο δεν έπαψαν να υλοποιούν τη στρατηγική της εταιρείας μας, με αυξημένη επικέντρωση στη λειτουργική και οικονομική αποτελεσματικότητα. Ενισχύσαμε τη γραμμή Έρευνας και Ανάπτυξης με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Synthorx και της Principia, εξασφαλίσαμε αρκετές σημαντικές εγκρίσεις προϊόντων από τις ρυθμιστικές αρχές, ώστε να παρέχουμε σημαντικά φάρμακα στους ασθενείς και διαπιστώσαμε ότι αρκετά μόρια απέδειξαν την καινοτομία τους (proof of concept), γεγονός που επιβεβαιώνει την ορθότητα των προτεραιοτήτων που θέσαμε. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε παράλληλα για την ανάπτυξη των δύο υποψήφιων εμβολίων ενάντια στη νόσο COVID-19, με προγραμματισμένη έναρξη κλινικών μελετών τις επόμενες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να συνεισφέρουμε πιο άμεσα στις προσπάθειες να σωθούν ανθρώπινες ζωές, για αυτό και αποφασίσαμε να παρέχουμε στήριξη στις παραγωγικές διαδικασίες της BioNTech και της Pfizer. Οι σταθερές επιδόσεις και οι δυνατότητες του dupilumab για τους ασθενείς, η συμβολή μας στην υγεία του πληθυσμού μέσω της μονάδας Εμβολίων, ενισχυμένες από την προσαρμοστικότητα των χαρτοφυλακίων των μονάδων Γενικών Φαρμάκων και Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας συνιστούν τις στέρεες βάσεις τις οποίες θα αξιοποιήσουμε το 2021, προκειμένου να εκπληρώσουμε τη φιλοδοξία μας να προσφέρουμε επαναστατικά φάρμακα και εμβόλια στους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πλαστικά Θράκης: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ

    Γουίτνεϊ Γουόλφ Χερντ: Η ιδρύτρια της Bumble έγινε μία από τις νεότερες δισεκατομμυριούχους μέσα σε λίγες ώρες

    Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Κατά μέτωπο» επίθεση κατά της προηγούμενης διοίκησης από τους εργαζομένους

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ