• Business

    Πέτρος Τζαννετάκης (Motor Oil): Φέτος θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με Ελλάκτωρ- Από το 2023 η ενοποίηση

    Πέτρος Τζαννετακης. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil

    Πέτρος Τζαννετακης. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil


    Μέσα στο 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία της Motor Oil με την Ελλάκτωρ, σημείωσε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου,  Πέτρος Τζαννετάκης στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Motor Oil. Ωστόσο σημείωσε ότι η ενοποίηση των μεγεθών λόγω τυπικών διαδικασιών δε θα γίνει τουλάχιστον σε επίπεδο EBITDA από το 2022.

    Όπως είπε η συμμετοχή της Motor Oil με 75% στη θυγατρική του Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ, δίνει στον όμιλο μια εγκατεστημένη ισχύ συνολικά των 772 MW και ένα χαρτοφυλάκιο 2,3 GW. Τα EBITDA από τη δραστηριότητα στις ΑΠΕ εκτιμώνται στα 130 εκατ. ευρώ.

    Σχετικά με το FSRU σημείωσε ότι η επενδυτική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του έτους, και σημείωσε ότι δε θα επιβαρύνει τα δάνεια του ομίλου.

    Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 3,2 δισ. ευρώ  έναντι 1,88 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ενώ τα περιθώρια διύλισης εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

    Κατακόρυφα ανοδική ήταν και η πορεία που ακολούθησε η καθαρή κερδοφορία, η οποία διαμορφώθηκε στα 197 εκατ. ευρώ, έναντι 64,8 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2021.

    Οι πωλήσεις του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση 73% στα 3,2 δισ. ευρώ, ενώ η λειτουργική κερδοφορία EBITDA ανήλθε στα 318 εκατ. ευρώ, από 129 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και έναντι 82 εκατ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ