• Business

    Πέτρος Παππάς: Η νέα κίνηση για την ισχυροποίηση της Product Shipping & Trading

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Η ναυτιλιακή Product Shipping & Trading, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, φημολογείται ότι προχώρησε στην εξαγορά ενός δεξαμενόπλοιου μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου τύπου MR, πετυχαίνοντας μια συμφωνία που, εάν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να θέσει νέα standards στις τιμές που επικρατούν μέχρι σήμερα στην αγορά.

    Το mononews.gr προσπάθησε να έρθει σε επαφή με στέλεχος της ναυτιλιακής προκειμένου να επιβεβαιώσει την είδηση, όμως μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

    Παρόλα αυτά, η εταιρεία του κ. Παππά, όπως όλα δείχνουν, “κλείδωσε” για το στόλο της το χωρητικότητας 47.000-dwt Nord Observer (κατασκευής 2007), το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε στο στόλο της Daiichi. Σύμφωνα με τους brokers, το ποσό της αγοράς του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου φέρεται να κινήθηκε κάπου ανάμεσα στα 14,7 και 14,5 εκατ. δολάρια.

    Ωστόσο, ορισμένοι brokers υποστηρίζουν ότι η τελική τιμή διαμορφώθηκε στα 14,25 εκατ. δολάρια, δηλαδή στο ίδιο ποσό που είχε δαπανήσει τρεις μήνες πριν η Product Shipping για να εξασφαλίσει για το στόλο της το χωρητικότητας 48,500-dwt δεξαμενόπλοιο Challenge Prospect (κατασκευής 2005).

    Αν η παραπάνω τιμή ισχύει, τότε αποτελεί απόδειξη ότι οι τιμές στη συγκεκριμένη αγορά κινούνται πτωτικά.

    H Product Shipping & Trading είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Αθήνα, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά πετρελαίου. Διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο δεξαμενόπλοιων διαφόρων τύπων, όπως δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού καθώς και χημικά τάνκερ. Παράλληλα, διαθέτει και πιστοποίηση διαχείρισης πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Από το Νοέμβριο του 2013, η εταιρεία διαθέτει έναν στόλο 16 δεξαμενόπλοιων μέσης ηλικίας 8 ετών, με τη συνολική χωρητικότητα να ξεπερνάει τους 900.000-dwt, ενώ εντός του τέταρτου τριμήνου του 2016, αναμένεται να παραλάβει δύο νεότευκτα.

    Παράλληλα, η ατζέντα των σχεδίων της για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει τη σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων της σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Στα ταμεία της Star Bulk Carriers 50,2 εκατ. δολάρια

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η άλλη ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Παππά, η Star Bulk Carriers, κατόρθωσε πρόσφατα να ολοκληρώσει την νέα προσφορά μετοχών που είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Σεπτέμβριο και προχώρησε στην έκδοση 11.976.745 νέων μετοχών, στην τιμή των 4,30 δολαρίων ανά τεμάχιο, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται στο ποσό των 50,2 εκατ. δολαρίων. Όπως ανακοίνωσε η Star Bulk, τα έσοδα που προέκυψαν από αυτή την έκδοση πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Αναλυτικότερα, η Oaktree Capital Management, η Caspian Capital LP καθώς και μέλη της οικογένειας του εφοπλιστή κ. Παππά – που διατελεί διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk Carriers – προχώρησαν στην αγορά 7.744.480 κοινών μετοχών.

    Μέσα από την κίνηση αυτή, τροποποιήθηκαν τα ποσοστά που κατέχουν στην εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή η Oaktree, η Caspian και η οικογένεια Παππά, τα οποία πλέον διαμορφώνονται στο 51,8%, το 6,6% και το 5,8% αντίστοιχα.

    Παράλληλα, τον ρόλο του εγγυητή για την προσφορά των νέων μετοχών είχαν ο όμιλος Citygroup, η Clarksons Platou Securities, η Deutsche Bank Securities αλλά και η DNB Markets.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pia-elliniki-naftiliaki-apektise-monterno-panamax-tis-jinhui/77314

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/apo-ta-logia-stin-praxi-epektini-ton-stolo-tis-seanergy-tou-v-resti/77108



    ΣΧΟΛΙΑ