• Business

    Πέθανε ο CEO της Hasbro

    • NewsRoom

    O διευθύνων σύμβουλος της Hasbro, Μπράιαν Γκόλντνερ


    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 58 ετών ο διευθύνων σύμβουλος της Hasbro, Μπράιαν Γκόλντνερ

    Ο CEO της εταιρείας παραγωγής παιχνιδιών πέθανε μόλις δύο μέρες αφότου είχε λάβει αναρρωτική άδεια από τη θέση του για προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

    Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι από το 2014  έπασχε από καρκίνο και λάμβανε θεραπευτική αγωγή.

    Ο Γκόλντνερ ήταν CEO της Hasbro από το 2008, έχοντας μπει στην εταιρεία από το 2000 και όντας πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της από το 2015.

    Τη θέση του ως προσωρινός CEO θα αναλάβει ο Ριτς Στόταρντ μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε η Hasbro.

    Η εταιρεία αύξησε τα έσοδα της εν μέσω καραντίνας λόγω COVID-19

    Κατά τη διάρκεια της καραντίνας και του περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας COVID – 19 οι γονείς έσπευσαν να αγοράσουν επιτραπέζια για να κρατήσουν τα παιδιά τους απασχολημένα, επιλέγοντας παιχνίδια όπως το Monopoly και το Magic.

    Για το λόγο αυτό τα έσοδα του μεγαλύτερου κατασκευαστή παιχνιδιών στις ΗΠΑ της Hasbro, διαμορφώθηκαν σε 1,78 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Με εξαίρεση την Entertainment One, την οποία η Hasbro απέκτησε νωρίτερα φέτος, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13%.

    Η Hasbro επωφελήθηκε από την ώθηση στην αγορά παιχνιδιών καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

    Ωστόσο η Hasbro αντιμετωπίζει ζητήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού της. Περίπου τα μισά από τα προϊόντα της προέρχονται από την Κίνα, όπου η κατασκευή επέστρεψε στο φυσιολογικό μόλις κατά το δεύτερο τρίμηνο. Τα εργοστάσια στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ινδία τέθηκαν επίσης σε λειτουργία κατά το τρίτο τρίμηνο, αλλά εξακολουθούν να αντισταθμίζουν τις προηγούμενες καθυστερήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Αυτή η εταιρεία αύξησε τα έσοδα της εν μέσω καραντίνας λόγω COVID-19



    ΣΧΟΛΙΑ