• Business

    Α. Πεταλάς: Κέρδη αλλά και αδύναμες πωλήσεις το 2016 για τον Όμιλο Fourlis – Τι είπε για το μέρισμα

    Apostolos petalas

    Απόστολος Πεταλάς, CEO Ομίλου Fourlis


    Στην βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, παρά την ανάσχεση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων στάθηκε ο CEO του Ομίλου Fourlis, Απ. Πεταλάς, στην ομιλία του προς τους αναλυτές με την ευκαιρία της δημοσίευσης των οικονομικών στοιχείων για το γ΄ τρίμηνο του 2016.

    Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Πεταλάς, η ανάσχεση αυτή έχει σημαντική βαρύτητα στα συνολικά αποτελέσματα του Ομίλου, καθώς «η υπερφορολόγηση έχει ευθεία επίδραση στην κατανάλωση, γεγονός που έγινε εμφανές τόσο τον Σεπτέμβριο, έναν από τους πιο σημαντικά εμπορικούς μήνες για την ΙΚΕΑ, με την τάση να συνεχίζεται τόσο τον Οκτώβριο όσο και το Νοέμβριο».

    Ωστόσο, ο Όμιλος Fourlis κατάφερε να σημειώσει αύξηση των πωλήσεων και στο γ’ τρίμηνο, και να βελτιώσει περαιτέρω το μικτό περιθωρίου κερδών του κατά μία μονάδα.

    Όπως τόνισε ο κ. Πεταλάς, σημαντική για τη συνέχιση της πορείας του Ομίλου είναι η  δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών, που θα επιτρέψουν στον όμιλο την περαιτέρω μείωση του δανεισμού του στα 115 εκατ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2016. Μάλιστα, ο όμιλος αναμένεται να εμφανίσει στο τέλος της χρήσης σημαντική βελτίωση χρηματοοικονομικών εξόδων, μετά την επιτυχή έκδοση του ομολογιακού δανείου 40 εκατ. ευρώ.

    Ένα διαφορετικό πρόβλημα, πάντως, αποτελεί η ενισχυμένη χρήση πιστωτικών καρτών από τους καταναλωτές και το “αυξημένο κόστος” που φέρει αυτό για τον όμιλο, στα λιανικά δίκτυα που αναπτύσσει.

    Στο εννεάμηνο, ο όμιλος Fourlis αύξησε το μερίδιο αγοράς του σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, ενώ άνοιξε 9 νέα Intersport, 1 The Athlete’s Foot στην Ελλάδα και 1 pick up point ΙΚΕΑ στο Μπουργκάς.

    Μέχρι το τέλος του 2016 δυο ακόμα καταστήματα αναμένεται να προστεθούν στο δυναμικό του Ομίλου Fourlis, ένα ακόμη Intersport στη Ρουμανία καθώς και ένα κατάστημα The Athlete’s Foot στην Ελλάδα.

    Για το 2017, ο όμιλος σχεδιάζει την δημιουργία 6 έως 7 νέων καταστημάτων Intersport και 1ή 2 νέων καταστημάτων The Athlete’s Foot.

    Ο κ. Πεταλάς εκτίμησε, παρά το γεγονός πως είναι ακόμα πολύ νωρίς, πως η οικονομική χρήση τη νέα χρονιά θα είναι καλύτερη από τη φετινή, ενώ σημείωσε πως η διοίκηση του ομίλου έχει την πρόθεση διανομής μερίσματος στους μετόχους για τη χρήση του 2016, η οποία παγιώνει την επιστροφή του ομίλου στην καθαρή κερδοφορία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βασίλης Φουρλής: Δυναμική επιστροφή στα κέρδη για τον Όμιλο Fourlis

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όμιλος Fourlis: Ψήφο εμπιστοσύνης από τη EBRD. Θα επενδύσει στο ομολογιακό δάνειο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου από τον όμιλο Fourlis

     



    ΣΧΟΛΙΑ