• Business

    Πεσμένα, αλλά εντός στόχων τα κέρδη της Aegean Marine στο α’ τρίμηνο

    Πήτερ Γεωργιόπουλος. Εφοπλιστής.


    Τα κέρδη της Aegean Marine Petroleum Network μειώθηκαν κατά 3,7% στο πρώτο τρίμηνο του 2016, ωστόσο τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία στην οποία πρόεδρος του Βoard of Directors είναι ο Πήτερ Γεωργιόπουλου ανακοίνωσε καθαρά έσοδα ύψους 10,6 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 10,9 εκατομμυρίων ευρώ κατά την ίδια περίοδο το 2015. Ωστόσο, τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ανήλθαν στα 0,22 ευρώ ανά μετοχή, όπως ακριβώς προέβλεπε η Wall Street. Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία μετέφερε 4,21 εκατομμύρια τόνους καυσίμων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων. Ο πρόεδρος Νικόλας Ταβλάριος επεσήμανε ότι αυτό επετεύχθη παρά τις χαμηλές τιμές, με την τιμή των ναυτιλιακών καυσίμων να κυμαίνεται σε χαμηλά 13 ετών.

    «Παρά αυτήν την οικονομική δυσκολία, το μοναδικό μας επιχειρησιακό μοντέλο επέτρεψε στην Aegean να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες ανάπτυξης στο εύρος της παγκόσμιας πλατφόρμας μας, που εξυπηρετεί 33 αγορές με πάνω από 60 λιμάνια», ανέφερε. «Συνεπείς με τον στόχο μας για ευκαιριακές εισόδους σε νέες αγορές, ξεκινήσαμε επιχειρήσεις bunker στο Algoa Bay, μία αγορά με ισχυρή προοπτική ανάπτυξης. Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο μέχρι τώρα σε αυτό και δεσμευόμαστε πάντα να παρέχουμε στους πελάτες μία ταχύτερη, αποδοτικότερη και οικονομικότερη εναλλακτική στην περιοχή».

    Παρ’ όλα αυτά, τόνισε πως η εταιρεία ξεκινά μία προσπάθεια ενίσχυσης της αποδοτικότητάς της και περιορισμού του κόστους.

    Τα συνολικά έσοδα «βούλιαξαν» στα 674,9 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 914,2 εκατομμυρίων ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα κόστη μειώθηκαν κατά 28,1%, στα 602,3 εκατ. ευρώ.

    «Συνεχίζουμε να προχωράμε σε αποφασιστικές ενέργειες για να διατηρήσουμε την ισχυρή οικονομική μας θέση και τη σημαντική μας ρευστότητα στο παρόν δύσκολο περιβάλλον», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Aegean Σπύρος Γιαννιώτης. «Η Aegean συνεχίζει να αποδίδει σε διάφορες καταστάσεις της αγοράς και έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο για την αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε ποσοστό άνω του 57% σε προσαρμοσμένη βάση τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

     

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/katataxi-i-kalitera-ke-chirotera-amivomeni-ipallili-stis-18-top-trapezes-tis-anglias/48164



    ΣΧΟΛΙΑ