• Business

    «Πέρασε» από το ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ η νέα ΣΣΕ που είχε συμφωνηθεί με τη διοίκηση του ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ. Επικεφαλής ΟΤΕ


    Κατά πλειοψηφία (16 υπέρ 13 κατά) ψηφίστηκε τελικά από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ ΟΤΕ η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που είχε μονογράψει την Δευτέρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση του ΟΤΕ.

    Από τη συζήτηση έλειπαν ορισμένα μέλη του 35μελούς ΔΣ. Υπέρ ψήφισαν οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος και ορισμένοι που έχουν αποχωρήσει από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και κατά τα μέλη της ΑΚΕ (παράταξη του κυβερνώντος κόμματος) και της ΕΣΚ (ΚΚΕ).

    Προηγουμένως είχε εκλεγεί νέος γενικός γραμματέας ο Βασίλης Κατσαρός ο οποίος ανήκει στην ΑΚΕ που δεν ψήφισε την ΣΣΕ.

    Υπό κανονικές συνθήκες την ΣΣΕ πρέπει να την υπογράψουν ο πρόεδρος Δημήτρης Φούκας και ο γενικός γραμματέας, o οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται διατεθειμένος να την υπογράψει. Ως εκ τούτου με ενδιαφέρον αναμένεται αν και ποιοι θα πάνε σήμερα να υπογράψουν με τη διοίκηση την ΣΣΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι η τη ΣΣΕ που έχει μονογράψει η διοίκηση της ΟΜΕ ΟΤΕ λήγει 31/7/2021 (ισχύς για 19 μήνες) και προβλέπει: Για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί πριν την 1/3/2015 η μείωση στους μισθούς 9,5%, που ισχύει (και είχε συμφωνηθεί το 2011) γίνεται 4,5% και από 31/7/2021, όταν και λήγει η ΣΣΕ, πάει στο 1% με επιστροφή στο 8ώρο (από το 7ωρο σήμερα). Για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μετά την 1/3/2015 αύξηση 5,5% και επιπλέον 2% στις 31/7/2021.

    Η νέα ΣΣΕ δεν προβλέπει διασφάλιση των θέσεων εργασίας για οικονομοτεχνικούς λόγους όπως η προηγούμενη.



    ΣΧΟΛΙΑ