• Business

    Ο διάλογος διοίκησης ΟΤΕ και ΟΜΕ ΟΤΕ θα συνεχιστεί, ωστόσο ο δρόμος για μια συμφωνία θεωρείται δύσκολος

    ΟΤΕ: Στις 19/7 η ακύρωση και διαγραφή 3,47 εκατ. μετοχών

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    «Η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη και ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος. Ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα». Τα παραπάνω επεσήμανε σε σύντομο σημείωμά της προς όλους τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΤΕ έπειτα από την σημερινή πρώτη συνάντησή της με την ΟΜΕ ΟΤΕ, με θέμα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησης της διοίκησης προς την Ομοσπονδία για επανεκκίνηση των συζητήσεων, μετά τη λήξη της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με τη διοίκηση επίσης να επισημαίνει: «Παρότι το κλίμα εμπιστοσύνης και του καλόπιστου διαλόγου έχει κλονιστεί το προηγούμενο διάστημα, στη συνάντηση φάνηκε ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους.»

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση η διοίκηση πρότεινε στην ΟΜΕ ΟΤΕ μονοετή ΣΣΕ η οποία δεν θα περιλαμβάνει διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους. Η Ομοσπονδία ζητά 3ετή ΣΣΕ και διασφάλιση από απολύσεις. Ακόμη η διοίκηση πρότεινε αυξήσεις 1% στους παλιούς εργαζόμενους στον ΟΤΕ και 35ωρο και 3,5% για τους νέους με 40ωρο.

    Η ΟΜΕ ζητά γενικά πραγματικές αυξήσεις για όλους και επέκταση της ΣΣΕ σε όλες τις θυγατρικές, κάτι που δεν έχει κάνει αποδεκτό η διοίκηση.

    Πάντως, το θετικό είναι ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ