ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο τρόμος των 100 δολαρίων και η βουτιά των μετοχών, τι είδε ο Orsel στην Alpha, τα μυστήρια της Φουρλής, τι λέει ο Παππάς για την Genko, οι περιπέτειες της κ. Στράφτη, ο εφοπλιστής με τα 770 χιλιάρικα την ημέρα, οι δημοσκοπήσεις και γιατί πάμε σε πρόωρες εκλογές, και η εφοπλίστρια που τα πίνει
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. (εφεξής η «Τράπεζα»), προχώρησε σε Συμφωνία Μετόχων (η «Συμφωνία») με τον τεχνολογικό πάροχο Qualco Α.Ε. («Qualco»), για την ανάπτυξη πλατφόρμας ψηφιακών λύσεων (η «Πλατφόρμα»), με επίκεντρο αρχικά τον τομέα των στεγαστικών δανείων. Η Πλατφόρμα θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει μέσω νεοσύστατης εταιρείας, η οποία θα ελέγχεται από την Τράπεζα (51%) με τη Qualco να διατηρεί μειοψηφική συμμετοχή (49%).
H στρατηγική αυτή πρωτοβουλία στοχεύει στη διαφοροποίηση της θέσης της Πειραιώς, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό ταξίδι στους πελάτες στεγαστικών δανείων, επιταχύνοντας τoν χρόνο εκταμίευσης και βελτιστοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες. Η Πλατφόρμα, αξιοποιώντας τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, θα βελτιώσει την εμπειρία στεγαστικής χρηματοδότησης απλοποιώντας τα βήματα από την αίτηση έως την εκταμίευση, μέσω αυτοματοποιημένων και ψηφιακά υποστηριζόμενων διαδικασιών. Μελλοντικά, προβλέπεται η διασύνδεση της Πλατφόρμας με πλατφόρμες αγοραπωλησίας ακινήτων, καθώς και με άλλα ψηφιακά εργαλεία, διευρύνοντας την εμβέλεια της Τράπεζας στην αγορά.
Η Πλατφόρμα θα καλύπτει τόσο την επεξεργασία δανείων που χορηγούνται από την Τράπεζα, όσο και την διερεύνηση ευκαιριών χρηματοδότησης για λογαριασμό της Τράπεζας. Η Qualco δεσμεύεται για τη συνεχή ανάπτυξη, συντήρηση και εξέλιξη του προϊόντος, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση και κερδοφορία της Πλατφόρμας.
Η Qualco, η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων fintech, με εκτενή εμπειρία σε τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακό μετασχηματισμό, έχει επιλεγεί ως ο προτιμητέος εταίρος για την ανάπτυξη και υλοποίηση της προτεινόμενης λύσης, καθώς και για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του εγχειρήματος.
Η δικηγορική εταιρεία KLC ενήργησε ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος για την Πειραιώς στο πλαίσιο της εν λόγω συναλλαγής.
Διαβάστε επίσης:
Πού είναι πέντε χρόνια μετά την έξοδο από το Χρηματιστήριο η Στ. Κανάκης
Κόκκινη κάρτα από τον δήμο στην ισπανική επένδυση 300 κλινών στη Τζια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φρουροί της Επανάστασης: Κανένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο δεν τόλμησε καν να πλησιάσει τα Στενά του Ορμούζ
- Ευρωπαϊκό φυσικό αέριο: Πτώση έως -19% μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν
- Αλβανία: Κυβερνοεπίθεση στο email του κοινοβουλίου από Ιρανούς χάκερ
- Κρις Ράιτ: «Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ συνόδευσε τάνκερ για να περάσει τα Στενά του Ορμούζ» – Διαψεύδει το Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.