ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. (εφεξής η «Τράπεζα»), προχώρησε σε Συμφωνία Μετόχων (η «Συμφωνία») με τον τεχνολογικό πάροχο Qualco Α.Ε. («Qualco»), για την ανάπτυξη πλατφόρμας ψηφιακών λύσεων (η «Πλατφόρμα»), με επίκεντρο αρχικά τον τομέα των στεγαστικών δανείων. Η Πλατφόρμα θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει μέσω νεοσύστατης εταιρείας, η οποία θα ελέγχεται από την Τράπεζα (51%) με τη Qualco να διατηρεί μειοψηφική συμμετοχή (49%).
H στρατηγική αυτή πρωτοβουλία στοχεύει στη διαφοροποίηση της θέσης της Πειραιώς, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό ταξίδι στους πελάτες στεγαστικών δανείων, επιταχύνοντας τoν χρόνο εκταμίευσης και βελτιστοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες. Η Πλατφόρμα, αξιοποιώντας τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, θα βελτιώσει την εμπειρία στεγαστικής χρηματοδότησης απλοποιώντας τα βήματα από την αίτηση έως την εκταμίευση, μέσω αυτοματοποιημένων και ψηφιακά υποστηριζόμενων διαδικασιών. Μελλοντικά, προβλέπεται η διασύνδεση της Πλατφόρμας με πλατφόρμες αγοραπωλησίας ακινήτων, καθώς και με άλλα ψηφιακά εργαλεία, διευρύνοντας την εμβέλεια της Τράπεζας στην αγορά.
Η Πλατφόρμα θα καλύπτει τόσο την επεξεργασία δανείων που χορηγούνται από την Τράπεζα, όσο και την διερεύνηση ευκαιριών χρηματοδότησης για λογαριασμό της Τράπεζας. Η Qualco δεσμεύεται για τη συνεχή ανάπτυξη, συντήρηση και εξέλιξη του προϊόντος, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση και κερδοφορία της Πλατφόρμας.
Η Qualco, η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων fintech, με εκτενή εμπειρία σε τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακό μετασχηματισμό, έχει επιλεγεί ως ο προτιμητέος εταίρος για την ανάπτυξη και υλοποίηση της προτεινόμενης λύσης, καθώς και για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του εγχειρήματος.
Η δικηγορική εταιρεία KLC ενήργησε ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος για την Πειραιώς στο πλαίσιο της εν λόγω συναλλαγής.
Διαβάστε επίσης:
Πού είναι πέντε χρόνια μετά την έξοδο από το Χρηματιστήριο η Στ. Κανάκης
Κόκκινη κάρτα από τον δήμο στην ισπανική επένδυση 300 κλινών στη Τζια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αθλητικός τουρισμός στις ΗΠΑ: 274,5 δισ. ευρώ το 2025 και φόντο… Μουντιάλ 2026
- Ποιοι είναι οι 10 Έλληνες εφοπλιστές που συγκροτούν το lobby που πιέζει τον ΙΜΟ για το Net-Zero Framework
- Η αρχιτεκτονική ως στρατηγική πράξη: Σχεδιάζοντας για τον χρόνο, όχι για τη στιγμή
- ΔΕΗ: Τα «κρυμμένα» 100 εκατ. ευρώ ebitda, οι εξαγορές αδειών ΑΠΕ και η επικέντρωση στην Ελλάδα για την οπτική ίνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.