• Business

    Πέφτουν υπογραφές για το Flyover με Μυτιληναίο και ΑΒΑΞ, παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πέφτουν σήμερα οι υπογραφές για το μεγάλο οδικό έργο του Flyover στην ανατολική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 373 εκατ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του νέου μουσείου της Βεργίνας.

    Στις 13:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Flyover στην ανατολική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

    Το Flyover είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα που θα κατασκευάσει ο Όμιλος ΑΒΑΞ στη Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης.

    Η υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρος – γνωστή και ως FlyOver – μήκους 13 περίπου χιλιομέτρων θα αποτελείται από μια ενιαία γέφυρα μήκους 4 χιλιομέτρων με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και μια ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, 9 ανισόπεδους κόμβους, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.

    Με την ολοκλήρωσή του έργου ΣΔΙΤ από την Ένωση Προσώπων ΑΒΑΞ ΑΕ – Μυτιληναίος ΑΕ θα δημιουργηθεί ένας υψηλών προδιαγραφών οδικός άξονας, που θα επιτρέπει την ταχεία και ασφαλή παράκαμψη του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης, μειώνοντας τον όγκο των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν εντός της πόλης και αναβαθμίζοντας το επίπεδο των μετακινήσεων σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

    Διαβάστε επίσης

    Υπ. Υποδομών: Υποβλήθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για FlyOver και Καλαμάτα-Μεθώνη – Ποιοι τα διεκδικούν



    ΣΧΟΛΙΑ