• Business

    Παιχνίδια Μπαλτά: Η επιμονή του υπουργού που θέλει να γινεί συνεταίρος του Λάτση στο αμαρτωλό Ελληνικό. Όλο το παρασκήνιο


    Να γίνει… με το ζόρι συνέταιρος της Lamda Development στο μεγαλόπνοο έργο της ανάπλασης στο Ελληνικό έχει βαλθεί ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, που με μία νέα προκλητική διάταξη που προωθεί φαίνεται να μην κατάλαβε τίποτα από την κατακραυγή που ξεσήκωσε η πρωτοφανής μεθόδευσή του με τα… αρχαία που βρέθηκαν ξαφνικά στο Ελληνικό.

    Ελληνικό
    Αεροφωτογραφία Ελληνικό

    Σαν να μην έφτανε η πρώτη «τρικλοποδιά» του υπουργού Πολιτισμού στο project του Ελληνικού, με την ανακήρυξη σχεδόν ολόκληρης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου σε αρχαιολογικό χώρο (!), μία κίνηση που πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων, τώρα ο Αριστείδης Μπαλτάς ξαναχτυπά, μέσω του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό που οδεύει προς ψήφιση από τη Βουλή.

    Τι έκανε λοιπόν ο… αθεόφοβος Αριστείδης Μπαλτάς; Στο εν λόγω νομοσχέδιο συμπεριέλαβε μία διάταξη η οποία ορίζει ότι για να εγκριθεί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, θα πρέπει πέρα από το προεδρικό διάταγμα και τις κοινές υπουργικές αποφάσεις που προβλέπονται, να το υπογράψει και ο ίδιος, «κατόπιν διαβίβασης από το Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών των κατά περίπτωση απαιτούμενων μελετών και γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού»!

    Hellinikon8

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη διάταξη, «οι αποφάσεις αυτές επέχουν θέση έγκρισης […] για έργα και δραστηριότητες που εκτελούνται πλησίον μνημείων ή εντός αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων, καθώς και για κάθε επέμβαση ή αλλαγή χρήσης σε ακίνητα μνημεία ή στο περιβάλλον τους».

    Όμως αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα πίσω από αυτά τα «παιχνίδια» του Αριστείδη Μπαλτά είναι πως ο υπουργός Πολιτισμού θέλει να βάλει το… χέρι του στην επιχείρηση ανάπλασης του Ελληνικού, όχι για να βοηθήσει στην αναγέννηση της περιοχής ή έστω για να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά (!) του Ελληνικού, αλλά για να μπορεί να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή όταν κάτι δεν του αρέσει.

    Άλλωστε, θυμόμαστε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε αντισταθεί με πάθος στην επένδυση του Ελληνικού, άλλο αν τώρα εμφανίζεται ως υπέρμαχός της, αφού μάλλον η ικανοποίηση των δανειστών είναι πια πιο σημαντική από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της Κουμουνδούρου. Όμως απ’ ό,τι φαίνεται αυτές οι αγκυλώσεις κάθε άλλο παρά έχουν εξαλειφθεί…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/sinechizi-misos-tis-epithesis-enantion-ton-dimosiografon-o-polakis/74027



    ΣΧΟΛΙΑ