• Business

    Παραίτηση – βόμβα στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αποχώρησε από τη θέση του CEO ο Ηλίας Μοναχολιάς

    • NewsRoom


    Συνεχίζονται οι αναταράξεις στη ΔΕΗ μετά την απόφαση της διοίκησης να απορροφήσει τη θυγατρική της «ΔEΗ Ανανεώσιμες». Εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της μητρικής, παραιτήθηκε από τη θέση του CEO και o Ηλίας Μοναχολιάς, σε συνέχεια της παραίτησης από τα εκετλεστικά του καθήκοντα, την προηγούμενη εβδομάδα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας επιχείρησης Λάζαρου Σταθάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ηλίας Μοναχολιάς γνωστοποίησε στον πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, υποστηρίζοντας ότι  η απόφαση για συγχώνευση της εταιρείας είναι λανθασμένη καθώς θα αφαιρέσει ευελιξία και ταχύτητα στην προσπάθεια αύξησης του μεριδίου της ΔΕΗ στις ΑΠΕ.

     

    Ο κ. Μοναχολιάς που ήταν στο τιμόνι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του μήνα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο αλλά τη θέση του CEO της εταιρείας θα κρατήσει ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης μέχρι να ολοκληρωθεί η συγχώνευση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΗ: Ξεκινά η διαδικασία για την απορρόφηση της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπενρουμπή (Protergia): Προβληματισμός για τα «παράδοξα» του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Ο άνθρωπος που χρωστάει παντού επί ΣΥΡΙΖΑ – Μετά την ΔΕΠΑ και η ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ